Zencefilli ve armutlu paylar

Son güncelleme: 19.03.2006 00:40
  • noimage

    8-10 adet
    hazırlama + pişirme: 2 saat

    not: tarifteki bardaklar cup ölçüsü

    Pay hamuru malzemeleri:

    2,5 su bardağı un
    1 tatlı kaşığı toz şeker
    1 tatlı kaşığı tuz
    12 silme yemek kaşığı margarin/tereyağı, küçük parçalara kesilmiş
    1/4 su bardağı ayçiçek yağı
    1 yemek kaşığı sirke
    1/4 veya 1/2 su bardağı buzlu su (buzlar tamamen erimiş olacak)

    Hamurun hazırlanması:

    un, şeker ve tuzu mutfak robotuna koyun. (ben kitchen aid'de yaptım bu aşamayı) katı ve sıvı yağı ekleyip 8-10 kez karıştırın. (kum gibi pütürlü bir yapıya gelene kadar)
    robot çalışırken sirkeyi ve 1/4 su bardağı suyu ekleyin ve hamur toparlanana kadar karıştırın. hamur toparlanmazsa yemek kaşığı ile yavaş yavaş su ekleyin.
    hamuru kaptan çıkarıp elinizle yoğurun. daha sonra disk şekli verip jelatine sarın ve buzdolabında en az 1 saat, en çok 1 gün bekletin.
    not: hamuru deep freeze'de 1 ay saklayabilirsiniz.

    İç malzemeleri:

    2 yumurta
    2/3 su bardağı + 2 yemek kaşığı toz şeker
    2 tatlı kaşığı taze limon suyu
    1/4 su bardağı + 3 yemek kaşığı un
    1,5 tatlı kaşığı toz zencefil (ben eklemedim)
    1/4 tatlı kaşığı + 1 tutam tuz
    1 tane vanilya (ben 1 paket vanilin kullandım)
    9 silme yemek kaşığı margarin/tereyağı
    3 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil (ben bunun yerine daha az miktarda kurutulmuş zencefili rendeledim)
    2 orta boy armut, soyulup küp küp doğranmış

    Hazırlanması:

    yumurtaları ve 2/3 su bardağı + 1 yemek kaşığı şekeri iyice çırpın. (karışım soluk sarı bir renk alana kadar)
    limonu, unu, toz zencefili ve bir tutam tuzu ekleyip karıştırın. bu karışımı bir kenara alın.
    8 yemek kaşığı margarini, vanilyayı ve rendelenmiş zencefili küçük bir tavaya alın. yağ hafif kahverengi olana kadar (yaklaşık 5 dakika) ısıtın. bu karışımı bir süzgeçten geçirip küçük bir kaseye alın. bunu yumurtalı malzemenize karıştırarak ekleyin.
    kalan 1 yemek kaşığı margarini tavada eritin. armutları, 1/4 tatlı kaşığı tuzu ve 1 yemek kaşığı şekeri ekleyip armutlar yumuşayana kadar karıştırarak pişirin. (yaklaşık 5 dakika). armutları 10 dakika soğutun. armutlu karışımı yumurtalı karışıma ekleyin. tahta bir kaşıkla karıştırıp bir kenara alın.
    hafif unlanmış tezgahta 6 mm kalınlığında açın. büyükçe bir kase ile açtığınız hamurdan 12cm çapında yuvarlaklar kesin. bu yuvarlakları muffin kalıplarına yerleştirip elinizle şekil verin.

    içlerine armutlu karışımdan doldurup buzdolabında yarım saat bekletin. fırını 190C'ye getirin. muffn kalıbını ısınmış fırına koyup yaklaşık 30 dakika pişirin. piştikten sonra 20 dakika telin üzerinde soğutun. servisten hemen önce üzerlerine pudra şekeri serpin. (iç malzemede kakao yok, hamur kızardığı için hafif kahverengi oluyorlar. )
#25.12.2005 19:06 0 0 0
  • ellerine saglık harika görünüyorlar . Şimdi çayla ne güzel olur.
#25.12.2005 19:28 0 0 0
  • Pasta ve kek tarifleriniz için çok teşekkür ederim.Ellerinize sağlık
#28.12.2005 02:33 0 0 0
  • ellerine sağlık çok teşekkürler
#28.12.2005 23:48 0 0 0
  • güzel tarifleriniz için teşekkürler elinize sağlık
#09.01.2006 16:49 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 00:06 0 0 0
  • Teşekkürler ,ellerinize emeğinize sağlık.
#19.03.2006 00:40 0 0 0