Malzemeler:
iç malzemeleri:
1 adet tavuk göğsü
1 orta boy kuru soğan
2 sivribiber
tuz
karabiber
pulbiber
milföyle yapılacaksa:
10 adet milföy hamuru
susam
yufkayla yapılacaksa:
2 adet yufka
eritilmiş margarin
yumurta sarısı

Hazırlanması:

1.tavuk göğsünü kendi suyunda haşlayıp didikleyin.
2.soğanı ve sivribiberi soteleyin. tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip didiklenmiş etle karıştırın.
3.milföyle yapacaksanız hafif erimiş milföy hamurlarını ortasına içten koyup talaş böreği gibi kapatın. üzerine susam serpin.
4.yufkayla yapacaksanız bir yufkayı serip üzerine erimiş margarin sürün. diğer yufkayı da onun üzerine koyun. onun da üzerine margarin sürün. yufkaların karşılıklı kenarlarını ortada birleştirin. diğer uçları da tepsinin büyüklüğüne göre katlayın. oluşan dikdörtgenin bir kenarına hazırladığınız içi koyun. yufkayı rulo yapın. yufkanın üzerine önce erimiş margarin sonra yumurta sarısı sürüp susam serpin.
5.200C'de kızarana kadar pişirin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 421
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 28.02.2006 21:25
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 21.02.2006 01:16
Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
masarac Tarih: 27.12.2005 23:25
ellerine emeklerine sağlık.Teşekkürler.

DİDEM Tarih: 26.12.2005 12:22
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 23:21
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk: