Malzemeler:

1 paket (250 gr) margarin (eritilip soğutulacak)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı ılık su
1 tepeleme tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
1 yumurtanın sarısı
1,5 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un(yaklaşık 5 su bardağı)
üzerine: 1 yumurtanın akı+çörek otu
Hazırlanması:

1. unu derin bir kaba koyun. ortasını açıp içine margarini, bir yumurtanın sarısını, mahlebi, sıvıyağı, ılık suyu, kabartma tozunu ve tuzu ilave edin.

2. hamuru yoğurun. (hamur önce katı bir kıvam alır, yoğurdukça yumuşar.)

3. hamuru top haline getirip üzerine streç kapatın ve buzdolabında 2-3 saat bekletin.

4. hamurdan parçalar koparıp elinizle çubuk haline getirin. daha sonra bu çubuğa s şekli verin.

5. s şeklinin uçlarını birleştirip çatal şekli elde edin. hamurun bir yüzüne yumurta akı sürüp çörek otu serpin.

6. çatalları yağlanmamış tepsiye dizip 200C'de yaklaşık 30 dakika pişirin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 438
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 28.02.2006 20:51
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
DİDEM Tarih: 21.02.2006 17:34
tarifleriniz için teşekkürler eline sağlık
liamsi Tarih: 21.02.2006 01:27
Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
masarac Tarih: 27.12.2005 23:28
ellerine emeklerine sağlık.Teşekkürler.

MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 23:19
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk: