Malzemeler:

1 paket (42g) yaş maya ( veya 1,5 yemek kaşığı toz maya)
1,5 su bardağı ılık süt
1 çay kaşığı toz şeker
aldığı kadar un
yarım su bardağından biraz fazla eritilmiş tereyağı
1/3 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı haşhaş ezmezi
1 yumurtanın sarısı
üzerine haşhaş veya çörek otu

Hazırlanması:

1. ılık sütte şekeri ve mayayı eritin.
2. bir miktar unu ve tuzu geniş bir kaba alın. ortasını havuz biçiminde açarak erimiş tereyağını, zeytinyağını ve süt karışımını unun ortasına dökün. azar azar un ekleyerek elinize yapışmayacak bir hamur elde edin.
3. hamuru yaklaşık 20 dakika yoğurun. hamura disk şekli verip üzerini temiz bir bezle örtün ve kabarması için 1 saat bekleyin.
4. hamurunuz masanın üzerinde mayalanırken kitabınızı ve çayınızı alıp karşısına geçin. belki o an duymak isteyeceğiniz bir cümle sizi bekliyor olabilir. "başarı, başkaları pes etse bile çabalamaya devam etmektir."
5. hamur tamamen kabarınca 2-3 dakika daha yoğurun. hamuru ikiye bölün. parçalardan birini dikdörtgen bir fırın tepsisinin üzerinde elinizle açın.
6. zeytinyağı ile yumuşattığınız haşhaş ezmesinin yarısını hamurun üzerine yayın ve irice sarıp rulo yapın. rulonun uçlarını simit gibi birleştirin.
7. kalan hamur için de aynı işlemleri yaptıktan sonra her ikisini de bir tepsiye yerleştirin. üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.
8. önceden ısıtılmış 200C fırında pişirin.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 569
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 28.02.2006 21:19
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
missx Tarih: 21.02.2006 01:46
haşhaşlı bizim oraların meşhur çöreğidir..ama tarifte biraz farklılıklar var..
tarif için teşekkürler.. :85:
liamsi Tarih: 21.02.2006 01:21
Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
masarac Tarih: 27.12.2005 23:24
ellerine emeklerine sağlık.Teşekkürler.

DİDEM Tarih: 26.12.2005 12:23
tarif için teşekkürler ellerine saglık.
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 23:19
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk: