Yiyeceklerin saklanma koşulları sağlığınızı doğrudan etkiliyor. Kış yiyeceklerinin hazırlanması ve korunması konusunda bazı noktalara büyük özen göstermek gerekiyor.

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Gıda Güvenliği Daire Başkanlığı uzmanları tarhananın güneş altında kurutulması başta B2 vitamini (riboflavin) olmak üzere bir çok besin öğesinin kaybına neden olur. Bu nedenle tarhananın güneş altında değil gölgede veya üzerinde ince bir örtü ile kurutulması gerekmektedir diyor.

Reçel yaparken
Reçel yapılacak meyvelerin ezik ve çürük olmaması, uygun miktarda şeker kullanılması, saklanırken köpürme ve kristalleşmenin olmaması gerekiyor. Turşu yapımında ve sonrasında salamuranın yüzeyinde zar oluşmaması için hava ile temasını en az düzeyde tutan temiz kaplar kullanılmalı ve yiyecekler hazırlanırken çok iyi yıkanmalı. Besinler cam kaplarda saklanmalı.

Sebzeleri dondururken
Dondurulacak sebze ve meyveler, mevsimine göre seçilmeli, kaliteli olmalı, temiz soğuk suyla iyice yıkanmalı, aynı boyutta olanlar seçilmeli ve kullanılacak malzemeler temiz olmalı. Bu arada sebzeler dondurulmadan önce kaynar suda 3-4 dakika haşlamalı ve soğutulduktan sonra bekletmeden bir seferde tüketilecek miktarlarda paketlenip dondurulmalı. Besinler, dondurucudan çıkarıldıktan sonra oda sıcaklığında veya su içinde çözdürülmemeli, bu işlem sadece buzdolabının alt bölmelerinde yapılmalı.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 460
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 30.12.2005 16:48
güzel ve faydalı bilgilerin için teşekkürler cadıkızcim
casper Tarih: 28.12.2005 17:43
sağol cadıkızcım.eline sağlık :140:
FadiK Tarih: 27.12.2005 18:06
Sagol cadikizcim bilgilerin icin
missx Tarih: 26.12.2005 17:14
hımm dikkat etmek lazım gerçekten sağolasın arkadaşım bu bilgiler için..
eBRuLy Tarih: 26.12.2005 00:03
tesekkürler canim