Hamur malzemeleri:

2,5 su bardağı un
1/4 su bardağı toz şeker
1/4 tatlı kaşığı tuz
225 gr margarin, küçük küçük kesilmiş
2 yumurtanın sarısı, hafif çırpılmış
2 veya 4 yemek kaşığı krema

Hamurun hazırlanması:

1. un, şeker ve tuzu mutfak robotunda karıştırın. küçük parçalar halindeki margarini ekleyip 10 saniye daha karıştırın.
2. robot çalışır vaziyette iken çırpılmış yumurta sarılarını ekleyin. yavaş yavaş kremayı ekleyin. en fazla 30 saniye daha karıştırın.
3. hamura elinizle disk şekli verin. (bu arada un az gelmişse ekleyebilirsiniz) streçle kapatıp en az 1 saat en fazla 2 gün buzdolabında bekletin.

not: isterseniz bu halde buzluğa koyup 1 ay saklayabilirsiniz.

Tart kreması malzemeleri:

1/4 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
1 tutam tuz
1 su bardağı buttermilk (1 su bardağı ılık süt+1,5 yemek kaşığı limon suyu)
2 yumurtanın sarısı
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı taze limon suyu

Tart kremasının hazırlanması:

1. önce buutermilk'i hazırlamak için 1 su bardağı ılık süte ile 1,5 yemek kaşığı limon suyunu ekleyip bir köşeye koyun. (bunu mümkünse bir süre önceden yapın.)
2. şeker, un ve tuzu karıştırıp bir kenara alın.
3. limonlu süt karışımını ve yumurta sarılarını bir tavaya alın. yavaş yavaş şekerli karışımı ekleyin. orta harlı ateşte karıştırarak yaklaşık 4 dakika pişirin. pişince vanilya, limon kabuğu ve 2 yemek kaşığı limon suyunu ekleyin.
4. tavayı buzdolu bir kabın içine oturtun. ara sıra karıştırarak soğutun.

Tart malzemeleri:

1/2 su bardağı krema
2-3 şeftali
6-7 kayısı
ufak bir salkım üzüm
üzerine sürmek için kayısı reçeli

Tartın hazırlanması:

1. tart hamurun unlu bir yüzeyde yaklaşık 5-6 mm kalınlıkta açın. hamuru elinizle bastırarak 22 cm (9 inch)lik kare bir tart kalıbına kenarları da kaplayacak biçimde yayın. buzdolabında 30 dakika bekletin.
2. fırını 190C'ye (375F) getirin. tartın tabanını çatalla delin.
3. tartın üzerine yağlı kağıt serin. yağlı kağıdın üzerine kuru fasulyeler yerleştirin. (tart kabarmasın diye) bu halde 15-17 dakika pişirin. yağlı kağıdı ve fasulyeleri kaldırın, pişirmeye 20 dakika daha devam edin. pişince soğumaya bırakın. soğuyunca dilerseniz kalıptan çıkarın.
4. kremayı çırpın. yavaş yavaş tart kremasına ilave edin. karışımı tartın üzerine yayın. meyveleri dilimleyip üzerine dizin. bu halde buzdolabında soğutun.
5. soğuduktan sonra fırça yardımıyla meyvelerin üzerine kayısı reçeli sürün.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 841
favori
like
share
liamsi Tarih: 19.03.2006 01:30
:89:Teşekkürler ,ellerinize emeğinize sağlık. :89:
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 01:16
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
refik Tarih: 05.01.2006 11:00
ellerinize kollarınıza sağlık güzel paylaşımlarınız için
casper Tarih: 29.12.2005 01:07
uff harika görünüyor
masarac Tarih: 28.12.2005 03:26
Pasta ve kek tarifleriniz için çok teşekkür ederim.Ellerinize sağlık
DİDEM Tarih: 26.12.2005 12:28
tarif için teşekkürler ellerine saglık.bayılırım tarta abla yaparsan bizede gönder.
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 23:18
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk: