Malzemeler:

3 adet yufka
1 adet tavuk göğsü
1 avuç ceviz içi
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 kase soğuk süt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yumurtanın sarısı
üzerine; 1 yumurtanın sarısı + çörek otu

Hazırlanması:

1. tavuk göğsünü haşlayıp, didikleyin. derin bir kapta tavuk etini, dövülmüş cevizi, tuzu, pul biberi ve kimyonu karıştırın.
2. ayrı bir kapta sütü, sıvıyağı ve yumurta sarısını karıştırın. yufkalardan birini masaya yayın. üzerine fırça yardımıyla sütlü karışımdan sürün. ikinci yufkayı birincinin üzerine muntazam biçimde yayın ve yine sütlü karışımdan sürün. üçüncü yufka için de aynı işlemi uygulayın. üç yufkanın iki ucunu ortada birleştirin. üste gelen kenarlara süt,yağ ve yumurta karışımını sürün. kısa kenarları da aynı şekilde birleştirin. böylece bir kare elde edin.
3.karenin dört kenarına tavuklu iç koyun. dört ucu ortada birleştirin. elde ettiğiniz üçgenlerin üzerlerine ve kenarlara (kenarlar açılmasın diye) yumurta sarısı sürün. çörek otu serpin ve bir bıçak ile üçgenlerin arasını hafifçe kesin. böreği yağlanmış tepsiye alıp önceden ısınmış 200C fırında pişirin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 406
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 28.02.2006 21:22
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 21.02.2006 01:41
Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
masarac Tarih: 27.12.2005 23:10
ellerine sağlık dell
PALADAYI Tarih: 27.12.2005 10:35
Ellerine sağlık kardeşim teşekkürler
DİDEM Tarih: 26.12.2005 12:25
tarif için teşekkürler . :70:
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 23:17
Ellerine saglık teşekkürler afiyet olsun :cubuk: