Malzemeler:

200 gr. margarin, oda sıcaklığında
1 + 3/4 bardak toz şeker
4 yumurta, hafif çırpılmış
400 ml. çiğ krema
2.5 bardak un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 bardak ince çekilmiş ceviz
toz şeker + tarçın karışımı

Hazırlanması:

1. 200 gr. margarini ve 1 + 3/4 su bardağı toz şekeri mikser kabında çırpın. hafif çırpılmış 4 yumurtayı ekleyip çırpın.
2. 400 ml çiğ kremayı ekleyip çırpmaya devam edin. 2.5 su bardağı unu, 1 paket kabartma tozunu, 1 paket vanilyayı ekleyip çırpın. mikseri çıkartın.
3. 1 bardak ince çekilmiş cevizi ekleyin. tahta kaşık veya spatulayla karıştırın.
4. karışımı ayçiçek yağıyla fırçalanmış dikdörtgen borcama dökün.
5. 180-200 dereceye ısıtılmış fırında 40 dk. kadar pişirin. (üstü kızarmış, içi yarı ıslak olacak)
6. fırından çıktığında henüz sıcakken üzerine eşit olarak toz şeker  tarçın karışımı serpin.
7. havadar bir yerde soğumaya bırakın, tam soğuduğunda streç folyoyla ağzını kapatın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 508
favori
like
share
liamsi Tarih: 19.03.2006 01:31
:89:Teşekkürler ,ellerinize emeğinize sağlık. :89:
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 01:16
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
refik Tarih: 05.01.2006 10:43
güzel tariflerin için ellerine sağlık teşekkürler
casper Tarih: 29.12.2005 01:08
ellerine sağlık çok teşekkürler
masarac Tarih: 28.12.2005 03:25
Pasta ve kek tarifleriniz için çok teşekkür ederim.Ellerinize sağlık
DİDEM Tarih: 26.12.2005 12:29
tarif için teşekkürler ellerine saglık.
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 23:16
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk: