Malzemeler:

3 adet tavuk göğsü (ya da 1 tavuk göğsü + 2 but)
tuz
karabiber
1,5 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
4 yufka
su
zeytinyağı
Hazırlanması:

1. tavuk etlerini haşlayın. haşlandıktan sonra hepsini didikleyip tuz ve karabiberle karıştırın.
2. beşamel sosu hazırlamak için tereyağını eritin. unu ekleyip birkaç dakika kavurun. sütü azar azar ekleyin. biraz tuz ekleyin. çırpma teliyle karışım yoğunlaşana kadar pişirin. arasıra karıştırarak oda sıcaklığına gelmesini sağlayın. ılınınca sosu tavuk etleriyle karıştırın.
3. yufkalardan birini serin. üzerine su ve zeytinyağı karışımını fırça yardımıyla sürün. diğer yufkayı bunun üzerine koyun. üstüste iki yufkayı 12 eşit parçaya bölün. her bir parçanın geniş tarafına tavuklu içten bir miktar koyun. geniş bir sigara böreği sarar gibi sarın. böreğin ucuna fırçayla su+zeytinyağı sürün. aynı işlemi kalan iki yufka için de yapın. (eğer böreği pişirmeyecekseniz bu aşamada streçleyip buzdolabına koyun.)
4. 2 ayrı tabağa su ve galete unu koyun. böreklerin her iki tarafını suda ıslatıp galete ununa bulayın. börekleri yağlanmış tepsiye dizin.
5. önceden ısıtılmış 200C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 512
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 28.02.2006 20:33
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
DİDEM Tarih: 21.02.2006 17:38
tarifleriniz için teşekkürler eline sağlık
liamsi Tarih: 21.02.2006 01:22
Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
masarac Tarih: 27.12.2005 23:28
ellerine emeklerine sağlık.Teşekkürler.

MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 23:15
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk: