Malzemeler:
(4 kişilik)
- 1 kg koyun kıyması
- ½ kg çiğ köftelik kıyma
- ½ kg iri doğranmış parça kuzu eti
- 1 kg ince bulgur
- 6 adet kuru soğan
- 1 su bardağı nohut
- 1 su bardağı su
- ½ kırmızı biber salçası
- ½ kg domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Kırmızı toz biber

Yapılışı:
Nohutu akşamdan ıslatın ve pişirin. 4 adet soğanı ince kuşbaşı doğrayın ve koyun kıyması ile birlikte kavurun. Pişince tuz, karabiber, kırmızı biber ve kimyonu ilave edip altını kapatın. Soğumaya bırakın. Diğer taraftan parça kuzu etlerini 2 adet kuşbaşı doğranmış soğan ve domates salçası ile birlikte pişirin. Bulguru 1 bardak su ve biber salçası ile yumuşayıncaya kadar yoğurun. Soğumuş kıymayı avuç içi büyüklüğünde toplar yapın. Yoğurduğunuz bulgurun bir kısmını ayırın ve kalan bulgurdan top yapın ve içlerine top yaptığınız kıymayı yerleştirin. Ayırdığınız bulgurdan misket büyüklüğünde toplar yapın. Pişen kuzu etlerinin içine yaptığınız topları ilave edip bir taşım kaynatın.

Afiyet olsun

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 802
favori
like
share
sakin75 Tarih: 03.07.2006 15:19
teşekkürler
by_ufuk Tarih: 04.03.2006 22:08
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 26.02.2006 07:59
ELLERİNİZE SAĞLIK,TADANLARA AFİYET OLSUN.
masarac Tarih: 28.12.2005 01:55
Paylaşım ve emekleriniz için sonsuz teşekkür ederim.ALLAH sizden ve hepimizden razı olsun :3:
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 14:24
Ellerine saglıkteşekkürler afiyet olsun :cubuk:
merkon Tarih: 06.12.2005 17:37
tarif için teşekkürler
casper Tarih: 28.11.2005 23:02
Tarif için teşekkürler
SU-PERISI Tarih: 21.11.2005 18:11
tarif için saol
Ates Bocegi Tarih: 15.10.2005 14:59
ElLeRiNe sAgLiK....[/COLOR


TaRiF iCiN sAgOl