Malzemeler:

4 yufka
1,5 su bardağı süt
1 yumurta
3 yemek kaşığı zeytinyağı
beyaz peynir
kıyılmış maydanoz
1 yumurtanın sarısı
çörek otu
not: peynirli maydanozlu iç yerine patatesli veya kıymalı iç de hazırlayabilirsiniz.

Hazırlanması:


1.süt, yumurta ve yağı bir kaseye alıp çırpın.
2.ezilmiş beyaz peyniri ve kıyılmış maydanozu ayrı bir tabakta karıştırın.
yufkanın birini masaya yayın. yarısına kadar harçtan sürün. diğer yarısını 3.yufkanın dörtte üçünü kaplayacak şekilde kapatın. aynı harçtan onun da üzerine sürün.
4.peynirli içi yufkanın üzerine yayın. yufkanın kenarlarını içe doğru kıvırıp yufkayı rulo şeklinde sarın. ruloyu ortadan ikiye kesin ve yağlanmış tepsiye yanyana dizin. aynı işlemi diğer üç yufka içinde yapın. sütlü harçtan arttıysa ruloların üzerine sürün. bir yumurtanın sarısını çırpıp ruloların üzerine sürün. çörek otu serpip börekler kızarana kadar pişirin.

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1118
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 28.02.2006 20:55
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
DİDEM Tarih: 21.02.2006 17:32
tarifleriniz için teşekkürler eline sağlık
liamsi Tarih: 21.02.2006 01:29
Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
masarac Tarih: 27.12.2005 23:11
emeklerine sağlık
PALADAYI Tarih: 27.12.2005 10:25
Ellerine sağlık kardeşim teşekkürler
MyNiceWorld Tarih: 26.12.2005 19:52
Ellerine saglık