Malzemeler:

Hamur malzemeleri:
1 su bardağından az ılık su
1 tatlı kaşığı toz şeker
20g yaş maya
2,5 su bardağı un
100g tereyağı, oda sıcaklığında
1 tatlı kaşığı tuz
üst malzemeleri:
1 yemek kaşığı domates salçası
yarım çay bardağı su
1 parmak sucuk, halka halka doğranmış
1-2 dilim pastırma
100g konserve mantar
100g konserve mısır
5-6 sivribiber, doğranmış
1 domates, kabuğu soyulup halka halka doğranmış
6-7 biberli yeşil zeytin, doğranmış
1-2 siyah zeytin, çekirdekleri çıkarılıp doğranmış
200g kaşar peyniri rendelenmiş

Hazırlanması:

1. 1 su bardağından az ılık su ve 1 tatlı kaşığı toz şekerde mayayı eritin. diğer hamur malzemelerini de ekleyip poğaça hamuru kıvamında yumuşak bir hamur elde edin. hamuru 32cm (12,5 inch) çapında yağlanmış tepsiye yayın. tepsinin üzerini alimünyum folyola kapatıp mayalanmaya bırakın. -20 dakika- bu arada üst malzemeleri hazırlayın.

2. üst malzemeleri hazırrladıktan sonra salçayı yarım çay bardağı su ile ezin. (dilerseniz ketçap da kullanabilirsiniz.) salçayı fırça ile hamurun üzerine sürün. kaşar peynir hariç tüm malzemeleri hamurun üzerine dizin. 200C fırında 15-20 dakika pişirin. fırından çıkarıp her tarafına kaşar peynir rendesi serpip tekrar fırına koyun. kaşarlar eriyene kadar pişirin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 493
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 28.02.2006 20:29
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
DİDEM Tarih: 21.02.2006 17:41
tarifleriniz için teşekkürler eline sağlık
liamsi Tarih: 21.02.2006 01:19
Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
masarac Tarih: 27.12.2005 23:24
ellerine emeklerine sağlık.Teşekkürler.

PALADAYI Tarih: 26.12.2005 21:11
Ellerine sağlık kardeşim teşekkürler
MyNiceWorld Tarih: 26.12.2005 20:55
fast food en iyisi bence doyuru hiç olmasa teşekkürler