Malzemeler:

Hamur için:
2 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 çay bardağı su
tuz
un
ayrıca:
beyaz peynir
1 paket (250g) margarin/tereyağı

Hazırlanması:

1. gerekli malzemeler ile yumuşak bir hamur hazırlayın. daha sonra bu hamuru 24 bezeye ayırın. her bezeyi nescafe fincanı tabağı büyüklüğünde açın. açtığınız hamurların üzerine nişasta serperek sekiz tanesini üst üste koyun. böylece sekiz katlı üç parça elde edin. üç katın her birinin kenarlarına elinizle bastırın.üçünü ayrı ayrı aynı baklava hamuru açar gibi 30cm genişliğinde açın.
2. açtığınız hamuru ortadan ikiye kesin. kestiğiniz karşılıklı kenarlara çatalla ezdiğiniz beyaz peynirden yayın ve ikisini de gevşek biçimde rulo yapın. bu ruloları bıçakla beş parçaya bölün. aynı işlemi kalan 2 hamur için de tekrarlayın.
3. börekleri yağlanmış tepsiye dizin. 250g margarini eritin ve tepsideki böreklerin üzerine gezdirin. (tepsiniz küçükse iki tepsi çıkacaktır, bu yüzden yağı tepsilere paylaştırın.)
4. önceden ısınmış 200C fırında pişirin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 388
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 28.02.2006 20:54
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
DİDEM Tarih: 21.02.2006 17:33
:1tarifleriniz için teşekkürler eline sağlık:
liamsi Tarih: 21.02.2006 01:28
Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
masarac Tarih: 27.12.2005 23:23
ellerine emeklerine sağlık.Teşekkürler.
PALADAYI Tarih: 26.12.2005 21:17
Ellerine sağlık kardeşim teşekkürler
MyNiceWorld Tarih: 26.12.2005 20:52
ellerine sağlık