Kıymalı poğaça

Son güncelleme: 28.02.2006 19:29
  • noimage

    Malzemeler:
    1.Hamuru için:
    5-6 tane patates
    250 gr margarin
    40 gr yaş maya
    tuz
    alabildiği kadar un
    2.İç malzemeleri:
    500 g kıyma
    2 küçük kuru soğan
    1,5-2 yemek kaşığı salça
    yarım demet maydanoz
    tuz
    2 yumurtanın sarısı
    susam veya çörek otu
    Hazırlanması:

    1. patatesleri haşlayın ve büyük bir plastik kap içinde püre haline getirin. margarini eritin, ılıdıktan sonra kaba ekleyin.
    2. mayayı ılık suyla eritin ve onu da ekleyin. tuzunu da ekleyin. ununu yavaş yavaş katarak yoğurun. mayalandırın. (biz mayalandırma işlemini poğaçaları tepsiye dizdikten sonra yaptık)
    3. içi için kıymayı, soğanı, salçayı bir tavaya koyun, tuzunu ekleyin ve kavurun. en son maydanozu koyun.
    4. mayalanan hamurdan parçalar koparıp avucunuzda açıp ortasına içten koyun. hamurun ağzını kapatıp yuvarlayın. veya hamurdan büyük parçalar kopararak merdane ile açın. açtığınız hamuru 8 parçaya bölün. her parçaya kıymalı içten koyun ve sigara böreği gibi sarın.
    5. tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. isteğe göre üzerlerine susam veya çörek otu koyun.
    6. önceden ısıtılmış 200C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
    Not: Kıymalı iç, sıcak olmamalı.
#26.12.2005 19:09 0 0 0
  • poaça genelde iyi kimse yapamıyor bende fazla sevmem teşekkürler
#26.12.2005 19:50 0 0 0
  • Ellerine sağlık
    kardeşim teşekkürler
#26.12.2005 20:19 0 0 0
  • ellerine emeklerine sağlık.Teşekkürler.

#27.12.2005 22:21 0 0 0
  • Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
#21.02.2006 00:18 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler eline sağlık
#21.02.2006 16:41 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#28.02.2006 19:29 0 0 0