Malzemeler:
1.Hamuru için:
5-6 tane patates
250 gr margarin
40 gr yaş maya
tuz
alabildiği kadar un
2.İç malzemeleri:
500 g kıyma
2 küçük kuru soğan
1,5-2 yemek kaşığı salça
yarım demet maydanoz
tuz
2 yumurtanın sarısı
susam veya çörek otu
Hazırlanması:

1. patatesleri haşlayın ve büyük bir plastik kap içinde püre haline getirin. margarini eritin, ılıdıktan sonra kaba ekleyin.
2. mayayı ılık suyla eritin ve onu da ekleyin. tuzunu da ekleyin. ununu yavaş yavaş katarak yoğurun. mayalandırın. (biz mayalandırma işlemini poğaçaları tepsiye dizdikten sonra yaptık)
3. içi için kıymayı, soğanı, salçayı bir tavaya koyun, tuzunu ekleyin ve kavurun. en son maydanozu koyun.
4. mayalanan hamurdan parçalar koparıp avucunuzda açıp ortasına içten koyun. hamurun ağzını kapatıp yuvarlayın. veya hamurdan büyük parçalar kopararak merdane ile açın. açtığınız hamuru 8 parçaya bölün. her parçaya kıymalı içten koyun ve sigara böreği gibi sarın.
5. tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. isteğe göre üzerlerine susam veya çörek otu koyun.
6. önceden ısıtılmış 200C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Not: Kıymalı iç, sıcak olmamalı.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 753
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 28.02.2006 20:29
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
DİDEM Tarih: 21.02.2006 17:41
tarifleriniz için teşekkürler eline sağlık
liamsi Tarih: 21.02.2006 01:18
Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
masarac Tarih: 27.12.2005 23:21
ellerine emeklerine sağlık.Teşekkürler.

PALADAYI Tarih: 26.12.2005 21:19
Ellerine sağlık
kardeşim teşekkürler
MyNiceWorld Tarih: 26.12.2005 20:50
poaça genelde iyi kimse yapamıyor bende fazla sevmem teşekkürler