Hamur malzemeleri:

2,5 su bardağı un
150 gr margarin, oda sıcaklığında
yarım su bardağı toz şeker
yarım paketten biraz fazla kabartma tozu
2 yumurtanın sarısı

İç malzemeleri:

3 orta boy elma
yarım su bardağı toz şeker
yarım su bardağı fındık, irice dövülmüş
1 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanması:

1. 3 elmanın kabuklarını soyup rendeleyin. bir tavaya elmaları ve yarım su bardağı toz şekeri ekleyip pişirin.
2. pişince yarım su bardağı fındık ve 1 tatlı kaşığı tarçın ekleyip karıştırın. soğumaya bırakın.
3. unu geniş bir kaba koyun. ortasını açıp 150 gr margarini, yarım su bardağı toz şekeri, yarım paketten biraz fazla kabartma tozunu ve 2 yumurtanın sarısını ekleyin. tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun.
4. hamuru iki parçaya bölün. parçalardan birini merdaneyle açıp, margarinle yağlayıp un serptiğiniz 25-30 cm çapındaki yuvarlak bir borcama yayın. hamurun kenarlarını hafifçe yükseltin. (üzerine koyacağınız elma rendesi borcama değmesin, değerse kalıptan çıkarmanız zor olacaktır)
5. elmalı malzemeyi hamurun üzerine yayın. kalan hamuru merdaneyle oldukça ince açın. (0,3 mm) hamurdan yarım santim genişliğinde şeritler kesin. bu şeritleri elmaların üzerine bir kafes örecek şekilde yerleştirin.
6. tartınızı önceden ısınmış 180C fırında şeritlerin üzeri pembeleşene kadar pişirin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 599
favori
like
share
sakin75 Tarih: 04.07.2006 10:41
teşekkürler
casper Tarih: 05.03.2006 16:16
ellerine sağlık

by_ufuk Tarih: 05.03.2006 00:20
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
refik Tarih: 05.01.2006 08:12
tarifiniz için teşekkürler
DİDEM Tarih: 29.12.2005 15:23


ellerine saglık. teşekkürler. :51:
ens_selman Tarih: 28.12.2005 02:13
çok teşekkürler
masarac Tarih: 28.12.2005 02:05
Pasta ve kek tarifleriniz için çok teşekkür ederim.Ellerinize sağlık
asronat Tarih: 26.12.2005 23:46
harika gözüküyor eline saglık
merkon Tarih: 26.12.2005 22:37
görüntü çok güzel eline sağlık teşekkürler