Malzemeler:

1.Hamur malzemeleri:
3 yumurta (iki tanesinin sarısını ayırın üzerlerine süreceksiniz)
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket margarin, oda sıcaklığında
yarım paket kabartma tozu
aldığı kadar un

2.İç malzemeleri:beyaz peynir
doğranmış maydanoz

Hazırlanması:

1. un hariç hamur için gereken tüm malzemeleri karıştırın. unu azar azar ekleyin yumuşak ama elinize kesinlikle yapışmayan bir hamur elde edin. (ben her tamam oldu dedikçe annem biraz daha ekletti.)
2. bir tahtayı unlayın. hamurdan iki avcunuz dolusu bir parça alın. bunu rulo yapın ve elinizle avcunuzun ortası kadar parçalar koparın. (hamurdan tek tek koparmaktan daha kolay oluyor böylece)
3. kopardığınız parçaların her birin avcunuzda yumarlayın. tahtanın üzerine koyup iki elinizin parmak uçlarıyla 3-4 kez bastırarak açın. hamur çok ince olmasın biraz kalın olursa daha iyi olur.
4. ortasına iç malzemesinden bir tatlı kaşığı koyun. ve uçlarını kapatın. poğaçayı dik koyup içlerinin tamamen kapanmasını sağlayın.
5. poğaçayı yana yatırıp kapanma yerlerine biraz daha bastırın. sonra iki elinizin baş parmaklarıyla kapanma yerinin tam tersini içe doğru bastırın.
6. poğaçaları tepsiye dizip üzerlerine ayırdığınız yumurta sarılarını sürün. isterseniz çörek otu serpin. önceden ısıtılmış 200C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 485
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 28.02.2006 21:07
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
DİDEM Tarih: 21.02.2006 17:20
tarifleriniz için teşekkürler eline sağlık
liamsi Tarih: 21.02.2006 01:46
Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
masarac Tarih: 27.12.2005 23:12
Paylaştığın için sağol
PALADAYI Tarih: 27.12.2005 10:18
Ellerine sağlık kardeşim teşekkürler
MyNiceWorld Tarih: 26.12.2005 20:46
ellerine sağlık güzel olmuş