Malzemeler:
(4 kişilik)
- 20 adet dolmalık midye
- 10 çorba kaşığı pirinç
- Dolma baharı
- Tuz
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 kg kuru soğan
- 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
- 2 çorba kaşığı kuş üzümü
- 3 su bardağı sıcak su

Yapılışı:
Midyelerin dış kabuklarını temizleyin. Bellerini kırıp suda bekletin. Sıvı yağı tencereye koyun ve içine iri kuşbaşı doğranmış soğanları ve fıstıkları koyup, fıstıklar pembeleşinceye kadar kavurun. Tuzunu, baharatı ve kuş üzümünü katın. 2 bardak suyu ilave edip pişirin. Pişen pilavı midyelerin içine doldurun. Midyeleri tencereye yerleştirip, 1 su bardağı su ilave birlikte pişirin.

Afiyet olsun :)

Etiketler:
Beğeniler: 2
Favoriler: 2
İzlenmeler: 793
favori
like
share
liamsi Tarih: 21.03.2006 00:05
Emeğiniz için sonsuz teşekkürler.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 01:22
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
masarac Tarih: 29.12.2005 01:13
[COLOR=tomato]Paylaşım için teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 16:23
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
SU-PERISI Tarih: 13.12.2005 19:04
tarif için teşekkürler eline saglık
dostbildiklerim Tarih: 27.09.2005 14:10
Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
DeNiZKiZi Tarih: 27.09.2005 13:37
Ellerine saglik emeklerin icin tesekkurler
PALADAYI Tarih: 24.09.2005 08:40
[COLOR=coral]Ellerine sağlık teşekkürler GS2004 kardeşim
salamurayaprak Tarih: 10.05.2005 20:44
saol yaw biri yapsada yesek................ :5: