Midye Dolma

Son güncelleme: 21.03.2006 00:05
  • Malzemeler:
    (4 kişilik)
    - 20 adet dolmalık midye
    - 10 çorba kaşığı pirinç
    - Dolma baharı
    - Tuz
    - 1 su bardağı sıvı yağ
    - 1 kg kuru soğan
    - 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
    - 2 çorba kaşığı kuş üzümü
    - 3 su bardağı sıcak su

    Yapılışı:
    Midyelerin dış kabuklarını temizleyin. Bellerini kırıp suda bekletin. Sıvı yağı tencereye koyun ve içine iri kuşbaşı doğranmış soğanları ve fıstıkları koyup, fıstıklar pembeleşinceye kadar kavurun. Tuzunu, baharatı ve kuş üzümünü katın. 2 bardak suyu ilave edip pişirin. Pişen pilavı midyelerin içine doldurun. Midyeleri tencereye yerleştirip, 1 su bardağı su ilave birlikte pişirin.

    Afiyet olsun :)
#19.07.2004 23:33 0 0 0
  • usta sagol canim cekdi yahu










    NOT:dur ben Türkiye gidem bu midye dolamsini yiyemdegelem
#19.07.2004 23:47 0 0 0
  • ellerinize saglik cok tsk ler ederim
#10.05.2005 00:30 0 0 0
  • saol yaw biri yapsada yesek................
#10.05.2005 20:44 0 0 0
  • Ellerine sağlık teşekkürler GS2004 kardeşim
#24.09.2005 08:40 0 0 0
  • Ellerine saglik emeklerin icin tesekkurler
#27.09.2005 13:37 0 0 0
  • Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
#27.09.2005 14:10 0 0 0
  • tarif için teşekkürler eline saglık
#13.12.2005 19:04 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 16:23 0 0 0
  • Paylaşım için teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.
#29.12.2005 01:13 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 01:22 0 0 0
  • Emeğiniz için sonsuz teşekkürler.
#21.03.2006 00:05 0 0 0