Malzemeler:

1.Hamur malzemeleri:
2 su bardağı sıcağa yakın ılık süt
1 paket yaş maya
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
1 yumurtanın sarısı
2.iç malzemeleri:
1 kase haşhaş
yarım çay bardağı sıvı yağ

Hazırlanması:

1. 2 su bardağı ılık sütte 1 paket mayayı eritin. eriyen mayayı; 1 su bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı toz şeker, 2 tatlı kaşığı tuz ve aldığı kadar un ile karıştırarak hamur yapın. hamurun üzerine bir bez örterek 1,5-2 saat mayalandırın.
2. mayalanan hamuru üç parçaya ayırın. her bir parçayı elinizle 25 cm çapında açın. hamurları aralarına haşhaşlı iç malzemeden sürerek üst üste koyun. üç kat hamuru ortadan ikiye bölün. her yarıdan iki parmak kalınlığında paralel parçalar kesin. kestiğiniz üç katlı parçaların her birini simit gibi burun ve çevirerek sarın.
3. çörekleri hafif yağlanmış tepsiye dizin. üzerlerine yumurta sarısı sürün. önceden ısıtılmış 170C fırında yarım saat pişirin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 495
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 28.02.2006 20:25
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
DİDEM Tarih: 21.02.2006 17:44
tarifleriniz için teşekkürler eline sağlık
liamsi Tarih: 21.02.2006 01:14
Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
masarac Tarih: 27.12.2005 23:23
ellerine emeklerine sağlık.Teşekkürler.
PALADAYI Tarih: 26.12.2005 21:13
Ellerine sağlık kardeşim teşekkürler