Jethro Tart

Son güncelleme: 19.03.2006 00:26
  • noimage

    malzemeler:

    1.Kek malzemeleri:
    255 gr kabuksuz çam fıstığı
    255 gr margarin
    255 gr toz şeker
    4 yemek kaşığı bal
    3 yumurta
    115 gr un
    1 tutam tuz
    2.Hamur malzemeleri:
    115 gr margarin
    100 gr pudra şekeri
    bir tutam tuz
    225 gr un
    2 yumurtanın sarısı
    2 yemek kaşığı soğuk süt

    not: tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekiyor.

    Hazırlanması:
    1.margarini küp küp kesip pudra şekeri ve tuz ile karıştırın.
    2. sırayla unu ve yumurta sarılarını ekleyip karıştırın. karıştırdıkça galete unu gibi ufak hamur parçaları elde edeceksiniz.
    3. 2 yemek kaşığı sütü ekleyip küçük bir hamur yapın. hamuru sterçle sarıp buzdolabında bir saat bekletin.
    4. hamuru açın ve 30 cm'lik bir tart kabına kenarlarını da kaplayacak şekilde yayın. tart kabını buzluğa koyup 1 saat bekletin.
    5. önceden ısınmış 180C'lik fırında 15 dak. hamuru pişirin. (açık altın sarısı rengine gelecek)
    6. hamur pişerken kek için gereken şekeri mutfak robotunda çok ince öğütün ve şekeri margarinle mikser yardımıyla karıştırın.
    7. fırındaki hamur pişince ısıyı 170C'ye getirin. hamur halen içindeyek çam fıstıklarını bir tepsiye yayın ve fırının ızgara bölümünde birkaç dakika kavrulmalarını sağlayın. (bu işlem çok hızlı oluyor bu yüzden dikkatli olmakta yarar var)
    8. fıstıkları fırından çıkarın ve yağ+şeker karışımıyla karıştırın. fırındaki tart kabını çıkarın, bir kenarda bekletin. (bu arada fırının ısısını kapatmayın)
    9. yumurtaları kek malzemelerine teker teker ekleyin. sırayla balı, unu ve tuzu ekleyin ve hepsi özleşene kadar iyice karıştırın. kek harcını bir kaşık yardımıyla tart kabındaki hamurun üzerine yayın. (harç hamurun ısısından dolayı erimeye başlayabilir, sorun değil) 170C fırında 25-30 dakika daha (kek pişine kadar) pişirin.
#26.12.2005 20:08 0 0 0
  • aşıcılık mı var çok güzel tarifler ellerine sağlık
#26.12.2005 22:33 0 0 0
  • Pasta ve kek tarifleriniz için çok teşekkür ederim.Ellerinize sağlık
#28.12.2005 02:06 0 0 0
  • paylaşımların için teşekkürler
#28.12.2005 02:16 0 0 0
  • ellerine sağlık çok teşekkürler
#29.12.2005 00:20 0 0 0
  • güzel tariflerin için ellerine sağlık teşekkürler
#05.01.2006 09:26 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 00:18 0 0 0
  • Teşekkürler ,ellerinize emeğinize sağlık.
#19.03.2006 00:26 0 0 0