Malzemeler:

4 yufka
1 baş soğan, rendelenmiş
400 gr kıyma
4 adet domates, küçük küçük doğranmış
4 adet çarliston biber, doğranmış
yarım demet maydanoz, ince ince kıyılmış
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

üzerine:
1 yumurtanın sarısı

Hazırlanması:
1. rendelenmiş bir baş soğanı, 400 gr kıymayı, 4 adet doğranmış domatesi, 4 adet doğranmış çarliston biberi,yarım demet kıyılmış maydanozu, 1 tatlı kaşığı tuzu ve1 tatlı kaşığı karabiberi çiğ olarak karıştırın.
2. 4 adet yufkayı üstüste koyup sekize bölün. her bir üçgenin geniş kısmına harçtan bolca koyun(pişince harç azalıyor). sigara böreği gibi sarın. böreklerin uç kısmına suyla ıslatılmış fırça sürüp yapıştırın.
3. hepsini yağlanmış tepsiye dizin. üzerlerine yumurta sarısı sürün.
4. böreklerin ortasına bıçak yardımıyla bir çizgi çizin ve karnıyarık şeklinde açın.
5. 200C fırında böreklerin üzerleri kızarana kadar pişirin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 388
favori
like
share
liamsi Tarih: 19.03.2006 01:29
:89:Teşekkürler ,ellerinize emeğinize sağlık. :89:
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 01:20
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
refik Tarih: 05.01.2006 09:19
tarifiniz için teşekkürler
DİDEM Tarih: 29.12.2005 16:14
ellerin dert görmesin ablacıgım. teşekkürler. :54:

ens_selman Tarih: 28.12.2005 03:14
çok teşekkürler
masarac Tarih: 28.12.2005 03:06
Pasta ve kek tarifleriniz için çok teşekkür ederim.Ellerinize sağlık
merkon Tarih: 26.12.2005 23:31
elinize sağlık tarifleriniz için