Malzemeler:
1-Hamur için
1 kibrit kutusu kadar yaş maya (30 gr)
1 kg. un
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
tuz
katı yağ(tereyağı, margarin)

2-Börek Harcı için
1 kalıp beyaz peynir, ezilmiş
1 demet maydanoz, ince ince doğranmış

3-Üzerlerine
1 yumurtanın sarısı
çörek otu

Hazırlanması:
1.Mayayı ufak bir kasenin içindeki ılık suda eritin.
2. 1 kg un, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı yoğurt, erimiş maya ve tuzu geniş bir kapta karıştırarak oldukça yumuşak bir hamur yapın.
3. Hamuru hiç bekletmeden 12 bezeye ayırın. Bezeyi açabildiğiniz kadar ince açın. (Hamur yağlı olduğu için kolay açılıyor)
3. Açtığınız hamurun üzerine tereyağı sürün. Açılan yufkayı bohça şeklinde katlayıp bir kare elde edin.
4. Peyniri ve maydanozu karıştırın. Karenin her bir köşesine birer tatlı kaşığı peynirli harçtan koyun. Bu köşeleri ortada birleştirerek bir kareden dörder üçgen elde edin.
5. Bu işlemi kalan 11 beze için de tekrarlayıp, hepsini tepsilere dizin. Üçgenleri kat yerlerinden kesin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.
6. Önceden ısıtılmış 200C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 555
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 28.02.2006 21:06
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
DİDEM Tarih: 21.02.2006 17:21
tarifleriniz için teşekkürler eline sağlık
liamsi Tarih: 21.02.2006 01:45
Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
masarac Tarih: 27.12.2005 23:15
ellerine emeklerine sağlık.Teşekkürler.
PALADAYI Tarih: 27.12.2005 10:08
Ellerine sağlık kardeşim teşekkürler
asronat Tarih: 27.12.2005 00:42
tarif için teşekkürler eline saglık
MyNiceWorld Tarih: 27.12.2005 00:40
ELLERİNE SAĞLIK ÇOK TEŞEKÜRLER