Malzemeler:
" 20 adet milföy hamuru

Börek harcı için:
" 2,5 su bardağı yıkanıp çatalla ezilmiş beyaz peynir
" 1 su bardağı, yıkanmış, ayıklanmış ve doğranmış maydanoz
" 1 adet yumurta

Vişneli tatlı için:
" 36 adet yıkanmış, çekirdekleri çıkarılmış vişne

Hazırlanışı:

1. Milföyler oda sıcaklığında hafif yumuşak iken 18 adet milföy hamurudan büyük bir kalıp yardımıyla kalp şekli çıkarın. Kalıp çıkardığınız iki parçanın düzgün olmasına dikkat edin. Bu iki parçayı ve kesmediğiniz diğer 2 milföyü tatlıda kullanacaksınız.
2. Kalp şeklindeki 18 milföyün 9 adedine çatalla birkaç delik açın. (alt kısmın kabarmaması için)
3. Ezilmiş peynirleri,doğranmış maydanozu ve yumurtanın beyazını karıştırın.
4. Delikli kalplerin üzerine bir tatlı kaşığı peynirli harçtan koyun.
5. Her birinin üzerine delmediğiniz 9 milföyden birini yerleştirin.
6. Pişerken açılmamaları için kenalarına iyice bastırın.
7. Tepsiye dizin.

8. Tatlı için; 2 adet kesilmemiş milföyün üzerine önceden ayırdığınız ortasından kalp şekli çıkarılmış milföy hamurlarını koyun.
9. Kenarlarına bastırın, ortadaki kalp şeklindeki boşluğun içine çatalla delikler açın. Bunları da tepsiye yerleştirin.
10. Fırını 220Cye getirin.
11. Böreklerin üzerine (tatlı için hazırladığınız milföyler hariç) yumurtanın sarısını sürün.
12. Fırında üzerleri kızarana kadar -15/20 dakika- pişirin.
13. Soğuduktan sonra tatlı için hazırladığınız milföylerin ortasına 18 adet vişne yerleştirin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1557
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 28.02.2006 21:04
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
DİDEM Tarih: 21.02.2006 17:25
kalpli kalpli ne güzel olmuş teşekkürler.
liamsi Tarih: 21.02.2006 01:43
Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
masarac Tarih: 27.12.2005 23:15
ellerine emeklerine sağlık.Teşekkürler.
PALADAYI Tarih: 27.12.2005 10:10
Ellerine sağlık kardeşim teşekkürler
MyNiceWorld Tarih: 27.12.2005 00:40
ELLERİNE SAĞLIK KARDEŞİM TEŞEKKÜRLER