Ekşili Patlıcan Dizmesi

Son güncelleme: 03.07.2006 13:21
  • Malzemeler:
    (4 kişilik)
    - 1 kg kemer patlıcanı
    - ½ köftelik kıyma
    - 2 adet kuru soğan
    - 1 baş sarımsak
    - Tuz
    - Karabiber
    - Nar ekşisi
    - 2 dilim bayat ekmek

    Yapılışı:
    Kıymanın içine tuz, karabiber, sarımsak ve rendelenmiş soğanı ilave edin. Bunları iyice yoğurun. Avuç içi büyüklüğünde toplar yapın. Bir kenarda bekletin. Patlıcanları alacalı soyup 20 dakika kadar tuzlu suda acısının çıkması için bekletin ve bunları birer parmak genişliğinde dilimleyin. Tepsiye bir patlıcan bir köfte sırasıyla dizin ve üzerine nar ekşisi ve 2 bardak sıcak su döküp fırına verin.

    Afiyet olsun :)
#19.07.2004 23:35 0 0 0
  • ellerinize saglik tsk ler ederim
#10.05.2005 00:33 0 0 0
  • tşkler dostum........
#10.05.2005 20:38 0 0 0
  • sagolasin dostum
#02.06.2005 01:03 0 0 0
  • tarif için saolsın dostum
#02.06.2005 17:55 0 0 0
  • Ellrine sağlık kardeşim
#21.09.2005 22:21 0 0 0
  • eminim çok güzeldir,patlıcan var içinde
#21.09.2005 23:59 0 0 0
  • Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
#27.09.2005 01:32 0 0 0
  • Ellerine saglik arkadasim
#27.09.2005 09:12 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler kardeşim eline sağlık
#12.12.2005 10:46 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 12:18 0 0 0
  • Paylaşma isteğiniz neticesinde verdiğiniz emeklerinizin hepsine tek tek teşekkür ederim.ALLAH sizden ve hepimizden razı olsun
#28.12.2005 01:51 0 0 0
  • eline salık kardeşim
#28.12.2005 01:57 0 0 0
  • paylaşımlarınız için teşekkürler
#19.01.2006 16:12 0 0 0
  • ellerine sağlık kardesim

    afiyet olsun
#24.01.2006 05:25 0 0 0
  • Ellerinize yüreğinize sağlık.Yapanlara afiyet olsun.
#24.02.2006 22:03 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#04.03.2006 23:40 0 0 0
  • teşekkürler
#03.07.2006 13:21 0 0 0