5 su bardağı un
1 poşet maya
1 yumurta
1 yumurta akı
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
100 g margarin
1/2 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı kuru üzüm
üzerine: yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Un ve mayayı karıştırın. 1 yumurta, 1 yumurta akı, toz şeker, tuz, margarin ve ılık sütü ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp oda sıcaklığında 20-25 dakika dinlendirin. Ceviz ve kuru üzümü ilave edip tekrar yoğurun.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde toplar kopartın, yuvarlayıp yağlanmış tepsiye sıralayın. Her topun ortasına parmağınızla bastırıp çukur oluşturun ve bu çukura fındık büyüklüğünde yuvarlanmış hamur parçası yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 30 dakika daha dinlendirin ve 180C'de 15-20 dakika pişirin.