Cevizli Briyoş

Son güncelleme: 28.02.2006 19:27
  • noimage

    Malzemeler:

    5 su bardağı un
    1 poşet maya
    1 yumurta
    1 yumurta akı
    2 yemek kaşığı toz şeker
    1 çay kaşığı tuz
    100 g margarin
    1/2 su bardağı ılık süt
    1 çay bardağı dövülmüş ceviz
    1 su bardağı kuru üzüm

    üzerine: yumurta sarısı

    Hazırlanışı:

    Un ve mayayı karıştırın. 1 yumurta, 1 yumurta akı, toz şeker, tuz, margarin ve ılık sütü ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp oda sıcaklığında 20-25 dakika dinlendirin. Ceviz ve kuru üzümü ilave edip tekrar yoğurun.

    Hamurdan yumurta büyüklüğünde toplar kopartın, yuvarlayıp yağlanmış tepsiye sıralayın. Her topun ortasına parmağınızla bastırıp çukur oluşturun ve bu çukura fındık büyüklüğünde yuvarlanmış hamur parçası yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 30 dakika daha dinlendirin ve 180C'de 15-20 dakika pişirin.
#26.12.2005 21:15 0 0 0
  • TEŞEKKÜRLER ELLERİNE SAĞLIK
#26.12.2005 23:37 0 0 0
  • tarif için teşekkürler
#26.12.2005 23:46 0 0 0
  • Ellerine sağlık kardeşim teşekkürler
#27.12.2005 08:57 0 0 0
  • ellerine emeklerine sağlık.Teşekkürler.
#27.12.2005 22:18 0 0 0
  • Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
#21.02.2006 00:15 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler eline sağlık
#21.02.2006 16:43 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#28.02.2006 19:27 0 0 0