Malzemeler:

4-4,5 su bardağı un
1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
1 tutam tuz
2 yumurta
4 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı fındık
1 adet portakal
1 paketten biraz az kabartma tozu
üzerine: pudra şekeri

Hazırlanışı

unu bir kaba eleyin.
pudra şekerini, tuzu ve kabartma tozunu ekleyin.
kabın bir kenarında (veya ayrı bir kapta) tereyağını ve yumurtaları çırpın.
fındığı dövün ve tereyağlı karışıma ekleyin.
portakalın kabuğunu rendeleyip ekleyin.
bu karışımı unla karıştırın. hamuru yoğurun.
ekmek tahtasının üzerinde hamurundan cevizden biraz daha ufak parçalar koparıp halka şekli verin.
tepsiye dizip 180C'de üzerleri hafif kızarana kadar pişirin. (bembeyaz olmasınlar).
pudra şekeri serperek servis yapın.
tarifin aslında 2 su bardağı un yazıyor ama bu miktar yeterli olmuyor. bu yüzden ilk önce 2 su bardağını eleyip hamur yaptıktan sonra kalan unu azar azar ekleyerek kıvamı bulmak daha doğru olur... (tarif sofra dergisinin çok eski bir sayısından...)

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 535
favori
like
share
liamsi Tarih: 19.03.2006 00:37
Paylaşımınız için çok sağolun.Ellerinize sağlık.
missx Tarih: 05.03.2006 01:34
resimde çok güzel görünüyolar eminim tadıda güzeldir :85:
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 01:20
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
refik Tarih: 05.01.2006 08:58
güzel tarifiniz için teşekkürler
DİDEM Tarih: 03.01.2006 00:45
teşekkürler. ellerinize saglık
casper Tarih: 29.12.2005 01:09
ellerine sağlık çok teşekkürler
ens_selman Tarih: 28.12.2005 03:12
eline yüreğine asğlık kardeşim
masarac Tarih: 28.12.2005 03:07
Pasta ve kek tarifleriniz için çok teşekkür ederim.Ellerinize sağlık
merkon Tarih: 26.12.2005 23:29
tarifleriniz için teşekkürler