Malzemeler:

1 kase pişmiş kestane
1 kase pişmiş kuşbaşı et
2 kase pirinç
2 havuç, soyulup jülyen* doğranmış
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
kimyon
karabiber
tuz
3 kase kaynamış su
jülyen: serçe parmak boyunda, ince & uzun kesim şekli

Hazırlanması:

pirinçleri 15 dakika önceden yıkayıp tuzlu suda bekletin.
havuçları pilav tenceresinde zeytinyağı ile kavurun. etleri ekleyip karıştırın. kestaneleri de ilave edip tekrar çok az kavurun.
suyu süzülmüş pirinçleri tenceredeki malzemelerin üzerini kapatacak şekilde hiç karıştırmadan yayın.
kimyon, karabiber, tuz ve küçük parçalar halindeki tereyağını ekleyin. en son 3 kase suyu ekleyip önce harlı sonra kısık ateşte pirinçler pişene kadar pişirin.
pişince kapakla tencere arasına kağıt havlu koyarak pilavı demleyin. tabağa ters çevirip servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 412
favori
like
share
liamsi Tarih: 19.03.2006 10:38
Ellerine emeğine sağlık.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 17:38
paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
masarac Tarih: 28.12.2005 04:58
ellerinize sağlık.verdiğiniz emekler için teşekkür ederim. :3:ALLAH razı olsun