Kestaneli Pilav (1)

Son güncelleme: 19.03.2006 09:38
  • noimageMalzemeler:

    1 kase pişmiş kestane
    1 kase pişmiş kuşbaşı et
    2 kase pirinç
    2 havuç, soyulup jülyen* doğranmış
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 yemek kaşığı tereyağı
    kimyon
    karabiber
    tuz
    3 kase kaynamış su
    jülyen: serçe parmak boyunda, ince & uzun kesim şekli

    Hazırlanması:

    pirinçleri 15 dakika önceden yıkayıp tuzlu suda bekletin.
    havuçları pilav tenceresinde zeytinyağı ile kavurun. etleri ekleyip karıştırın. kestaneleri de ilave edip tekrar çok az kavurun.
    suyu süzülmüş pirinçleri tenceredeki malzemelerin üzerini kapatacak şekilde hiç karıştırmadan yayın.
    kimyon, karabiber, tuz ve küçük parçalar halindeki tereyağını ekleyin. en son 3 kase suyu ekleyip önce harlı sonra kısık ateşte pirinçler pişene kadar pişirin.
    pişince kapakla tencere arasına kağıt havlu koyarak pilavı demleyin. tabağa ters çevirip servis yapın.
#26.12.2005 21:35 0 0 0
  • ellerinize sağlık.verdiğiniz emekler için teşekkür ederim. ALLAH razı olsun
#28.12.2005 03:58 0 0 0
  • paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 16:38 0 0 0
  • Ellerine emeğine sağlık.
#19.03.2006 09:38 0 0 0