Malzemeler:

60 gr tuzsuz tereyağ veya margarin
150 gr un
5 gr karbonat
5 gr kabartma tozu
Bir tutam tuz
Bir tutam kakule
300 gr çekirdekleri çıkarılarak püre yapılmış hurma
500 ml kaynar su
200 gr esmer şeker
1 büyük yumurta
200 gr kırılmış ceviz içi
5 gr vanilya
Güveçler için ekstra şeker
Fırın 175 derece

Hazırlanışı:

1. Büyük bir kek kalıbını veya benim yaptığım gibi minik güveçlerin altlarına pişirme kağıdı kaplayıp, kağıtlarla birlikte yağlayıp unlayın.
2. Bir kapta un, karbonat, kabartma tozu, tuz ve kakuleyi karıştırıp, birlikte eleyin.
3. Başka bir kapta hurma püresini, 375 ml kaynar suyu ve yağı birkaç dakika karıştırın. Şeker, yumurta ve vanilyayı da ekleyin. Tekrar karıştırın.
4. Diğer kaptaki kuru malzemeleri ve ceviz içine de ekleyip karıştırın.
5. Her bir güvecin içine 2 kaşık şeker koyun, üzerine hamuru, en üste de 2 kaşık daha şeker ve 2 çorba kaşığı da kaynar su koyun.
6. Önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Üzerine pudra şekeri, krema veya dondurma koyarak servis edebilirsiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 371
favori
like
share
liamsi Tarih: 19.03.2006 01:21
T :89:Teşekkürler ,ellerinize emeğinize sağlık. :89:
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 01:20
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
refik Tarih: 05.01.2006 09:15
güzel tarifiniz için teşekkürler
DİDEM Tarih: 29.12.2005 16:21


hiç yememiştim .teşekkürler.

masarac Tarih: 28.12.2005 03:09
Pasta ve kek tarifleriniz için çok teşekkür ederim.Ellerinize sağlık
merkon Tarih: 26.12.2005 23:25
çok güzel tarif eline sağlık