Malzemeler:

1 yumurta
100 gr toz şeker
Bir dolu avuç kuş üzümü
1/2 büyük ayva (soyulmuş ve rendelenmiş)
1/2 çay bardağı sıvı yağ (Ben hep ayçiçek yağı kullanıyorum)
2 yemek kaşığı limon suyu
1 paket vanilya
1 paket karbonat
Aldığı kadar un (yaklaşık 150 gr)
Fırın 180 derece

Hazırlanışı:

1. Kuşüzümünü sıcak suya koyun ve bekletin ki şişsin ve yumuşasınlar.
2. Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
3. Çırpmaya devam ederken, incecik akıtarak yağı da ekleyin.
4. Suyunu süzüp una buladığınız kuş üzümlerini, ayva rendesini ve limon suyunu da ekleyip karıştırın.
5. Birlikte elediğiniz, un, karbonat ve vanilyayı da koyun, malzemeyi perişan etmeden çırpıp, yağlanıp unlanmış topkek kalıplarına dökün. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 317
favori
like
share
liamsi Tarih: 19.03.2006 01:24
:89:Teşekkürler ,ellerinize emeğinize sağlık. :89:
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 01:18
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
refik Tarih: 05.01.2006 09:41
güzel tariflerin için ellerine sağlık teşekkürler
ens_selman Tarih: 29.12.2005 01:56
paylaşım için teşekkürler
casper Tarih: 29.12.2005 01:33
ellerine sağlık
masarac Tarih: 28.12.2005 03:10
Pasta ve kek tarifleriniz için çok teşekkür ederim.Ellerinize sağlık
merkon Tarih: 26.12.2005 23:24
teşekkür ederim