Kek:
1 kavanoz Kiraz kompostusu (Kirazlar sizdirilacak, yaklasik net 350 g)
125 gr Margarin
100 gr. Seker
1 paket Vanilyasekeri
1 cimdik tuz
3 yumurta
200 gr. Un
1,5 tatli kasigi kabartma tozu
2 tatli kasigi kakao
1 yemek kasigi süt

Cremasi:
1/2 paket vanilya pudding tozu
75 gr. Seker
250 gr. süt
125 gr. tereyagi (ben koymuyorum)

Üstü:
100 gr. Kuvertüre (ben bittercukulata yerine sütlücukulata koyuyorum)
bir damla sivi yag

Kek malzemelerin kakao ve süt haric karistirili (mikserle). Kalip dikdörtken bir borcam olabilir. Hamurun ücte ikisi yaglanmis ve sonra unlanmis tepsiye veya borcama bicak yardimiyla yayili. Kalan 1/3 Hamura Kakao ve süt eklenir, ondan sonra kekin üzerin yayilir.

Kek orta hararette pisirilir. Diger taraftan crema pisirilir (ben normal pudding gibi pisiriyorum). Istege göre oroginal resepteki gibi hafif soguyan puddinge tereyagi yedirilir.

Soguyan kekin üzerine pudding yayilir ve biraz bu sekilde bekler. En son Wasserbad yani su banyosunda (benmari miydi bu usülün adi?)eritilmis cukulata en üste yayilir.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 663
favori
like
share
liamsi Tarih: 18.03.2006 23:38
Tarifiniz için teşekkürler.Tadanlara afiyetler olsun.
crzy_17 Tarih: 12.03.2006 21:40
saol ellerine saglık
ECE_06 Tarih: 05.03.2006 20:12
nefis görününyor tadıda öyledir mutlaka teşekkürler :46:
casper Tarih: 05.03.2006 17:29
paylaşımın için teşkkür ederim ablacım,yapta bir gün yiyelim
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 01:19
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
refik Tarih: 05.01.2006 09:24
tarifiniz için teşekkürler
DİDEM Tarih: 29.12.2005 16:12


üzerindekiler profiterole benziyor. teşekkürler.

ens_selman Tarih: 28.12.2005 03:19
çok teşekkürler :5:
masarac Tarih: 28.12.2005 03:00
Pasta ve kek tarifleriniz için çok teşekkür ederim.Ellerinize sağlık