Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağından biraz az pirinç
2 su bardağı su
2,5 yemek kaşığı nişasta
1,5 su bardağı şeker

Yapılışı:
Pirinci yıkayıp, 2 bardak su ile kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin. (piriçlerin iyice kabarmış olması lazım) Soğuk sütü, şekeri ve 1 çay bardağı suda erittiğiniz nişastayı ekleyin. Karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Fırına dayanıklı kaselere boşaltıp yarım saat kadar üzerinin kabuk tutmasını bekleyin. (Hemen fırına koyunca henüz kabuk tutmayan sütlaçlar kabarıp tepsiye taşıyor, bizzat tecrübe edilmiştir.)
Fırının mümkünse sadece üst ısıtıcısını çalıştırın. Benim fırınımın altı üstü ayrı ısınmadığı için üst tarafına daha yakın bir şekilde tepsiyi yerleştiriyorum. Fırın tepsisinin dibine 1 -2 parmak su koyup, kaseleri tepsiye dizin. 200 derece ısıtılmış fırında üstlerini kızartın. Fırından çıkarıp 2 saat kadar oda sıcaklığında beklettikten sonra isterseniz hemen yiyin, isterseniz buzdolabında bekletip yiyin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 458
favori
like
share
bilinmez Tarih: 05.03.2006 18:55
Teşekkür ederim ellerine sağık
by_ufuk Tarih: 19.02.2006 01:59
paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
DİDEM Tarih: 10.02.2006 01:34
Tarifleriniz için çok teşekkürler ellerinize sağlık
refik Tarih: 15.01.2006 14:11
güzel tarifleriniz için teşekkürler
DeNiZKiZi Tarih: 15.01.2006 10:20
Ellerine saglik paylasimin icin cok tesekkurler
liamsi Tarih: 10.01.2006 00:25
Teşekkürler.Ellerine ,yüreğine sağlık.
casper Tarih: 28.12.2005 20:10
ellerine sağlık
MyNiceWorld Tarih: 27.12.2005 17:06
ellerine sağlık teşekkürler