Şevketi Bostan Tarifi - Şevketi Bostan Nasıl Yapılır - Şevketi Bostanın Yapılışı



Malzemeler:

yarım kg şevketi bostan
150 gr kuşbaşı et
1 baş soğan
zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su
tuz

Yapılışı:

Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında çeviriyoruz. Eti ekleyip kavuruyoruz. (dana eti kullanıyorsak önce eti biraz pişirip, sonra şevketi bostanı eklemek gerekiyor) Üzerine, yıkanmış ve doğranmış şevketi bostanı ekliyoruz. Biraz karıştırıp suyunu ve tuzunu ekliyoruz. Yumuşayana kadar pişiriyoruz.

Ben düdüklü tencere kullanıyorum, 20- 25 dakikada pişiyor. 1 su bardağı su düdüklü için, normal tencerede su miktarı artırılmalıdır.

Ben sade sevdiğim için yapmadım ama isteyen piştikten sonra yumurta sarısı ve yoğurtla terbiye yapabilir. (1 yumurta sarısı+2 kaşık yoğurt, çırpılıp üzerine eklenir ve 1 dakika sonra ocak kapatılır.)

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1109
favori
like
share
liamsi Tarih: 19.03.2006 10:47
Ellerine emeğine sağlık.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 17:50
paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
masarac Tarih: 28.12.2005 04:38
[MARQUEE]ellerinize sağlık.verdiğiniz emekler için teşekkür ederim. :3:ALLAH razı olsun[/MARQUEE]
MyNiceWorld Tarih: 27.12.2005 17:04
ellerine sağlık çok gzüel tarifler