Avrupa Basını.27.12.2005

Son güncelleme: 27.12.2005 21:39
  • "Barça'dan ayrılmak istiyorum"
    İspanya Birinci Futbol Ligi takımlarından FC Barcelona’nın İsveçli oyuncusu Henrik Larsson, sezon sonunda, FC Barcelona’yı bırakarak memleketine dönmeyi düşündüğünü söyledi. Golcü oyuncu, İsveç’in Helsingborg Dagblad gazetesine yaptığı açıklamada, "Artık eve dönme vakti geldi. Barcelona ile olan sözleşmemde belirsizlikler var ve geleceğimle ilgili yapılan yorumlara bir son vermek iyi olacak" dedi.

    Bu sezon takımda çok da fazla forma şansı bulamadığını belirten 34 yaşındaki tecrübeli futbolcu, "Eğer daha fazla oynayabilseydim durum daha farklı olabilirdi, ancak İsveç’e dönmek istememin asıl sebebi bu değil. Belki İsveç’te Helsingborg’da oynayabilirim ama hala gelen teklifleri değerlendiriyorum. Ayrıca milli takımda oynamaya devam etmek istiyorum" diye konuştu.

    Dizinden geçirdiği sakatlık yüzünden bu sezonun büyük kısmında sahada yer alamayan Larsson, daha önce Feyenoord ve Glasgow Celtic’de de forma giymiş ve 2004-2005 sezonunda Barcelona’ya katılmıştı.


    Real'den Irak'a futbol okulu
    Dünya futbolunun İspanyol devi Real Madrid, Irak'ın kuzeyinde yer alan Erbil kentinde yaşayan Kürt çocukları için futbol okulu kurmayı kararlaştırdı.

    Real Madrid Derneği Genel Müdürü Miguel Angel Arrayo, Erbil'deki futbol okulu konusunda başlatılan girişimi doğrulayarak, önümüzdeki günlerde bir heyetin K.Irak'a giderek incelemelerde bulunacağını açıkladı. Bu heyetin içinde bazı yıldız futbolcuların da yer alacağını belirten Arrayo, okul konusunda birçok yerden destek aldıklarını vurguladı, "Bu, Kürt çocukları için yapılmış büyük bir yatırım olacak ve finansmanın tümü tarafımızdan sağlanacak" diye konuştu.

    Kuzey Irak'ın Erbil kentinde kurulması planlanan "Real Madrid Futbol Okulu" fikrinin bir papazdan geldiği bildirildi. Kürt yönetiminin, Mensajeros de le Paz (Barış Elçileri) adlı bir dini yardım kuruluşunda çalışan ve Erbil'de görev yapan Angel Garcia isimli papazdan futbol okulu açılması için yardım istediği ifade edildi. Papaz Garcia'nın, Kuzey Irak'tan döner dönmez, Real Madrid ile temasa geçerek futbol okulu önerisini götürdüğü ve olumlu yanıt aldığı belirtildi.

    Real Madrid'in, İspanya dışında ve ağırlığı Güney Amerika'da bulunan 14 futbol okulu açtığı biliniyor. Bu nedenle İspanyol kulübünün, Kuzey Irak'ta açılacak okula, bu bölgede ilk olması nedeniyle, büyük önem verdiği ifade ediliyor.

    "Hayallerim gerçek oldu"
    Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Borussia Dortmund'da oynayan milli futbolcu Nuri Şahin, ''Türk Milli Takımı'na girmekle bir hayalim gerçekleşti'' dedi.

    Alman spor dergisi Kicker'a 2005 yılını değerlendiren Şahin, bu kadar erken bir zamanda milli takıma seçileceğini hiç tahmin etmediğini belirterek, şunları söyledi: ''Sezon başında sadece Borussia Dortmund'a girerek bir kaç lig maçında oynayabilmeyi düşünmüştüm. Bu kadar çok yenilikle karşılaşacağımı o zamanlar hiç düşünemedim. Bundesliga'da oynadığım maçlar, Peru'daki Dünya Gençler Şampiyonası, (A) Milli Takımı ile ilk maçım, milli takımdaki ilk golüm ve Bundesliga'da attığım ilk gol hayatımı tümüyle değiştirdi.'' Okula gitmesine rağmen profesyonel bir futbolcu gibi yaşamaya başladığını ifade eden Nuri, ''Daha çok antrenman yapıyorum. Beslenme sistemim değişti ve medyayla olan ilişkileri de öğreniyorum. Bu zamana kadar herşeyi iyi yaptığıma inanıyorum'' diye konuştu.

    Türk Milli Takımı'nın Almanya'da yapılacak 2006 Dünya Kupası Finalleri'ne katılamamasına da üzüldüğünü kaydeden Nuri, ''Benim için 17 yaşında finallerde oynamak büyük bir olay olurdu ancak şimdi İsviçre katılacak. Şimdi Borussia ile başarılara ulaşmak istiyorum'' dedi.

    Nihat’a dev teklif
    Real Sociedad’da forma giyen Nihat Kahveci’ye Rus kulübü Spartak Moskova’nın astronomik bir teklifte bulunduğu belirtildi. İspanyol ekibinin başkanı Miguel Fuentes, Spartak’ın Nihat’a yıllık net 3 milyon Euro önerdiğini söyledi. Milli futbolcunun cevap vermek için Spartak Moskova yöneticilerinden 15 gün süre istediği ifade edildi.

    İspanyol gazeteleri, Real Sociedad’la sözleşmesi sezon sonunda sona erecek olan Nihat’ın gönlünün İspanya’da kalmaktan yana olduğunu yazdı. Gazeteler, ‘Nihat, Spartak Moskova’dan aldığı teklifin biraz daha azına bile İspanya’da kalmaya razı. Ancak aradaki fark büyük olursa mecburen Rusya’ya gidecek’ ifadisini kullandı. Bu arada Nihat Kahveci ile uzun süredir ilgilenen Fenerbahçe yöneticilerinin, futbolcunun eşinin bu transfere sıcak bakmaması yüzünden transferi gerçekleştiremediği belirtildi.

    Türkiye’ye dönmek istemeyen bayan Kahveci’nin fikrini değiştirmesi durumunda, yıldız futbolcunun devre arasında Fenerbahçe’ye gelebileceği bildirildi.


    Baros'dan samimi itiraf
    Aston Villa'nın Everton'ı 4-0 yendiği maçta gol perdesini açan Milan Baros, 36.dakikada attığı golde topa elle temas olduğunu itiraf etti.
    Bu golün kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen Baros, "Evet elle oynanmış olabilir, açıksözlü olmak gerek, öyleydi ancak hakem görmedi." dedi.

    Devam eden Baros, "1-0 öne geçtik ancak tüm takım kazanmak için mücadele ediyordu, bu yenilgiye bir bahane olamaz, 2 gün sonra Fulham ile bir mücadelemiz olacak artık herşeyi unutup o maçı düşünmeliyiz." dedi.

    Pazartesi akşamı alınan tüm sonuçlar;

    Charlton 0-1 Arsenal
    Chelsea 3-2 Fulham
    Spurs 2-0 Birmingham
    Liverpool 2-0 Newcastle
    Man Utd 3-0 West Brom
    M'brough 0-2 Blackburn
    Portsmouth 1-1 West Ham
    Sunderland 0-0 Bolton
    Wigan 4-3 Man City
    Aston Villa 4-0 Everton


    Kırmızıdan daha fazlasıydı
    Greame Souness, Newcastle'ın Liverpool'a 2-0 yenildiği maçın ikinci yarısında kırmızı kart görüp oyun dışı kalan oyuncusu Lee Bowyer'ı savunmadı.

    Bowyer ikinci yarıda Xabi Alonso'ya sert bir faul yapmış ve sonrasında oyundan atılmıştı.

    Pozisyonu o esnada görmedğini söyleyen Souness, "Görmedim, ancak pozisyonu gören diğer oyuncularla konuştuğumda ortada kırmızı karttan daha fazlası olduğunu öğrendim." dedi.

    Diğer bir taraftan Liverpool patronu Rafael Benitez, Xabi Alonso'nun faul sonrasında tepki göstermeyip yürümesine sevindiğini ve oyuncu değişikliği ilgilendiği için pozisyonu göremediğini söyledi.
#27.12.2005 14:13 0 0 0
  • Haberler için teşekkürler ustat..
#27.12.2005 15:55 0 0 0
  • Nihata dev teklif
    Real Sociedadda forma giyen Nihat Kahveciye Rus kulübü Spartak Moskovanın astronomik bir teklifte bulunduğu belirtildi. İspanyol ekibinin başkanı Miguel Fuentes, Spartakın Nihata yıllık net 3 milyon Euro önerdiğini söyledi. Milli futbolcunun cevap vermek için Spartak Moskova yöneticilerinden 15 gün süre istediği ifade edildi.

    Helal olsun Nihata insallah dahada iyi olur...

    Haber icin tesekkürler dostum.
#27.12.2005 20:45 0 0 0
  • haber için teşekkürler Ustalar
    Nihat'ın haberine çok sewindim
#27.12.2005 21:39 0 0 0