Misket Köfteli Sebzeli Pilav

Son güncelleme: 19.03.2006 09:46
  • noimage

    Malzemeler:

    1,5 su bardağı baldo pirinç
    2,5 su bardağı sıcak su
    1 avuç arpa şehriye
    2 yemek kaşığı sıvıyağ
    1 yemek kaşığı tereyağ
    1 havuç
    4 yemek kaşığı bezelye konservesi
    150 gr kıyma
    tuz, karabiber

    Hazırlanışı

    Pirinci 1 saat önceden ılık tuzlu suya ıslatıyoruz. Tencereye sıvıyağı koyup küçük küpler halinde doğranmış havucu biraz soteliyoruz. Arpa şehriyeyi katıp hafif pembeleşene kadar
    karıştırıyoruz.Tereyağını ekliyoruz. Yıkanıp süzülmüş pirinci ve tuzu ekleyip 5 dakika kadar kavuruyoruz. Suyunu ve bezelyeleri ekleyip kapağı kapatıyoruz.Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirip demlenmeye bırakıyoruz. Kıymayı tuz ve karabiberle yoğurup minik köfteler yapıyoruz. Bu köfteleri küçük bir tavada yağda kızartıyoruz. Demlenmiş olan pilavımıza ekleyip karıştırıyoruz. Afiyet olsun.
    Pilav yaparken biraz tereyeğı kullanmadan edemiyorum, mis gibi kokutuyor ve lezzet veriyor. Ama tereyağını, şehriyeyi pembeleştirdikten sonra, pirinçleri koymadan hemen önce koyuyorum. Böylece yağ hem yanmıyor, kokusundan ve tadından birşey kaybetmiyor, hem de pilavın rengini bozmuyor.
#27.12.2005 14:29 0 0 0
  • ellerine sağlık teşşekkürler tarif için
#27.12.2005 16:02 0 0 0
  • ellerinize sağlık.verdiğiniz emekler için teşekkür ederim. ALLAH razı olsun
#28.12.2005 03:39 0 0 0
  • paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 16:48 0 0 0
  • Ellerine emeğine sağlık.
#19.03.2006 09:46 0 0 0