MALZEMELER
8 lahana yaprağı
1 yumurta
Kızartma için sıvı yağ
250 gr mantar
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı mayonez
Kırmızı biber, kekik, nane
5-6 ceviz
1 çorba kaşığı salça/ 2 domates

YAPILIŞI
Lahana yapraklarını tuzlu suda 1-2 dakika haşlayın ve çıkarıp suyunu havluyla kurulayın. Bir yumurtayı çırpıp, lahana yapraklarını yumurtaya bulayın ve kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını almasını saplayın. Bu arada mantarları küçük küçük doğrayın ve bir tencerede biraz zeytinyağı, karabiber, kekik ve isterseniz 2 diş dövülmüş sarımsakla kavurun.
Ayrı bir kapta yoğurt, mayonez, kırmızı biber, kekik ve naneyi karıştırın. Lahana yaprağının içine önce yoğurtlu karışımı sürün, sonra bir parça mantar koyun. Yaprağı sarıp, yenilebilecek büyüklükteki parçalara ayırın ve servis tabağına dizin. Sarımsağı çiğ seviyorsanız mantarı pişirirken koymayıp yoğurtlu karışıma da koyabilirsiniz.
Mantarınız arttıysa 1 bardak suda ezdiğiniz salçayı veya rendelenmiş domatesi üstüne ekleyin ve domatesli bir sos yapın. Sosunuzu lahanaların üstüne gezdirin ve elinizde kırdığınız cevizleri de serpip soğuk olarak servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 640
favori
like
share
sakin75 Tarih: 03.07.2006 14:16
teşekkürler
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 00:43
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 24.02.2006 22:55
Ellerinize yüreğinize sağlık.Yapanlara afiyet olsun.
DİDEM Tarih: 21.02.2006 17:54
teşekkürler
,ellerine sağlık
PALADAYI Tarih: 11.01.2006 11:12
Ellerine sağlık kardeşim teşekkürler
refik Tarih: 08.01.2006 22:35
paylaşımlarınız için teşekkürler elinize sağlık
casper Tarih: 29.12.2005 17:20
paylaşımın için teşekkürler