MALZEMELER
4 dilim balkabağı
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Birer çorba kaşığı balsamik sirke, üzüm sirkesi, nar ekşisi
Birer tatlı kaşığı mayonez ve yoğurt
Kırmızı biber, tuz
Yarım çay bardağı dilimlenmiş kornişon turşu
Yarım çay bardağı ayıklanmış kabak çekirdeği
Bir dolmalık biber

YAPILIŞI
Balkabaklarını küçük küpler halinde doğrayıp zeytinyağı ve dövülmüş sarımsakla kavurun. Bir kapta sirkeleri, nar ekşisini, yoğurt ve mayonezi, kırmızı biber ve tuzu karıştırıp salatanın sosunu hazırlayın. Sotelenmiş balkabaklarını servis tabağına alın. Turşuları ekleyip karıştırın. Üzerine kabak çekirdeğini serpin ve etrafına doğradığınız dolmalık biberleri yerleştirin. Kabak çekirdeği için isterseniz balkabağını ayıklarken içindekileri atmayın ve yıkayıp kuruttuktan sonra hafif tuzda kavurun. Ben atmaya kıyamıyorum da . Sosunu üstüne gezdirerek dökün. (Balkabağı yumuşamış olduğundan parçalanmaması için çok karıştırmamaya dikkat etmek gerekiyor) Soğuk olarak servis edin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 889
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 04.07.2006 23:48
Ellerine Saglik
sakin75 Tarih: 03.07.2006 21:11
teşekkürler
casper Tarih: 02.05.2006 16:57
bal kabağı ve sarımsak,sirke ,nar ekşisi, :20:

yok ben almayayım :18:
demet Tarih: 02.05.2006 16:47
teşekkürler
DİDEM Tarih: 01.03.2006 19:47
paylaşımların için teşekkürler
unique Tarih: 28.02.2006 23:08
ellerine saglik tarif icin cok tskr
by_ufuk Tarih: 27.02.2006 00:48
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 11.01.2006 07:38
Emeğine sağlık,paylaşımın için sağol.
refik Tarih: 04.01.2006 23:24
güzel tarifleriniz için teşekkürler