1 kg kıyma
Çekilmiş yarım ekmek içi
2 soğan (rendelenmiş)
1 yumurta
Kimyon, karabiber, tuz
1 kg patlıcan (küçük)
Sıvıyağ
200 gr taze kaşar peyniri
YAPILIŞI:
Kıyma, ekmek içi, soğan, yumurta ve baharatları yoğurarak köfte harcını hazırlayın. Patlıcanları soyup bütün olarak sıvıyağda kızartın. (Karnıyarık için hazırladığınız gibi). Patlıcanların saplarını folyoyla sarın.
Bir tabağa köfte harcından alıp yuvarlak olarak açın ve ortasına patlıcanı koyun. Patlıcanı ortasından bıçakla keserek içine kaşar peynirini doldurun ve sonra köfte harcını patlıcanın üstünü tamamen kaplayacak şekilde sarın. Tüm patlıcanları hazırladıktan sonra bir fırın tepsisine dizip (tepsiyi yağlamanıza veya üstüne sos dökmenize gerek yok)150 derecede yarım saat kadar (köfteleri pişene kadar) pişirin.