Malzemeler:

Kek için:
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 Türk kahvesi fincanı sıvıyağ (tercihen mısırözü)
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
- 7 adet kuru incir
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu

Krema için:
- 2,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yumurta sarısı
- 50 g margarin / tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 limon kabuğu rendesi

Süsleme için:
- Dilediğiniz kadar çekilmiş ceviz içi

Yapılışı:

1. Yumurtalarla toz şekeri mikserin önce düşük sonra yüksek devrinde iyice çırpın.
2. Sıvıyağı ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin.
3. Çekilmiş cevizi ve yıkayıp minik doğradığınız kuru incirleri ekleyin (eklemeden önce una bularsanız daha iyi olur).
4. En son birlikte elediğiniz tarçın, un ve kabartma tozunu ekleyip hafifçe karıştırın.
5. Hamuru yağlanmış kare borcama dökerek, önceden 175 C ısıtılmış fırında üzeri koyu kahverengi olana dek pişirin. Pişen keki fırından alıp soğumaya bırakın.
6. Krema için yağ haricindeki tüm malzemeyi bir kaba alın, ocağa koymadan önce çırpma teli veya mikserle iyice karıştırın. Daha sonra ocağa alıp karıştırarak pişirin. Ocaktan almadan önce yağı ekleyin, karıştırarak yağı eritin (sonradan eklenen yağ kremanın parlak olmasını sağlar). Ocağı kapatıp kremanın ılıması için biraz bekleyin.
7. Soğuk kekin üzerine ılık kremayı dökün, kare dilimler halinde kesin. Cevizle süsledikten sonra servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 811
favori
like
share
liamsi Tarih: 19.03.2006 01:22
T :89:Teşekkürler ,ellerinize emeğinize sağlık. :89:
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 01:18
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
refik Tarih: 05.01.2006 09:34
tarifiniz için teşekkürler
DİDEM Tarih: 29.12.2005 16:01
paylaşımınız için teşekkürler
casper Tarih: 29.12.2005 00:09
ellerine sağlık çok güzel
DeNiZKiZi Tarih: 28.12.2005 12:04
Bunu mutlaka deneyecegim cok guzele benziyor ellerine saglik dell