Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi zeytin, kabuğundan tanesine ve yağına kadar her zerresiyle sağlık için yaratılmış...



Zeytin sadece önemli bir gıda maddesi değil, aynı zamanda sağlık ve güzellik iksiri ve ışık kaynağı olarak da kullanılıyor. Besin değeri çok yüksek olan zeytin aslında bir meyvedir ve cinsine göre şekli, rengi değişir. Kahverengi, siyah, kül rengi, yeşil ya da koyu mor olabilir. Zeytinden elde edilen yağda A, B, C, D, E, F ve K vitaminleri bulunur. Fosfor, kalsiyum, potasyum, kükürt, magnezyum, demir, bakır, manganez gibi mineralleri içerir.

Müzmin nezleyi önler.

Safra kesesi hastalıklarına iyi gelir.


İçildiğinde bağırsak parazitlerini düşürür.


Sıcak içilince basura iyi gelir.


Zeytinyağının içindeki oleik asit kolesterol düzeyini düşürüp damar sertliğini önler.


Safra boşaltımını sağlar.

Bağırsaklardaki kalsiyum emilimini kolaylaştırır.


İçeriğindeki E vitamini sayesinde yaşlanmayı geciktirir.


Şeker hastalığı ile mücadeleye yardımcı olur.


Bağırsakları çalıştırdığı için bağırsak kanserini önler.


Saç dökülmesini önler.


Cilt kırışıklıkları ve sivilceleri tedavi eder

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 446
favori
like
share
doktoruydu Tarih: 16.01.2006 00:51
paylaşımın için teşekkürler

liamsi Tarih: 09.01.2006 00:43
Ellerine,yüreğine sağlık.
DİDEM Tarih: 01.01.2006 20:49
bilgileriniz için teşekkürler.
refik Tarih: 01.01.2006 20:43
faydalı bilgileriniz için teşekkürler
tarkın Tarih: 29.12.2005 13:34
Teşekkürler.
XMaSteR Tarih: 29.12.2005 11:36
[COLOR=orangered]ellerine emeğine sağlık arkadaşım çok sağol aydınlattığın için
SU-PERISI Tarih: 29.12.2005 01:16
faydalı oldugunu biliyordum ama bu kadar çok faydasının oldugunu ögrendim eline saglık kardeşım
CADIKIZ Tarih: 28.12.2005 21:05
baya bir faydasi varmis :85:
emeklerine saglik