Gerekli Malzemeler :

DOLMA İÇİ İÇİN
1/2 Su Bardağı Ceviz İçi
1/2 Su Bardağı Fındık İçi
1/2 Su Bardağı Fıstık İçi
3 Çorba Kaşığı Kavrulmuş Susam
4 Çorba Kaşığı Bal
1 Su Bardağı Kuru Kayısı
1 Su Bardağı Hurma
1/2 Su Bardağı Kuru Üzüm<[/schild]


Hazırlanışı:


Dolma içi malzemelerinin tümünü mikserde püre haline getirin.
Bilina malzemeleri olan süt, şeker, un ve yağı bir kaba koyup çırpma teli ile iyice karıştırın. Teflon tavayı hafifçe yağlayıp, orta büyüklükte bir kepçe yardımıyla içine karışımdan dökerek orta ateşte krep şeklinde pişirin.
Hazırladığınız harcı içine sürüp dolma şeklinde sarın. Sosunu ilave ederek servis yapın.
SOSUN HAZIRLANIŞI VE SUNULUŞU
Muşmula ve pekmezi ocağa koyup 15 dakika kaynatın ve süzdürün. Soğuttuktan sonra bilina dolmalarının üzerine ya da kenarına dökerek servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 397
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 19.02.2006 02:09
paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
DİDEM Tarih: 10.02.2006 01:19
Tarifleriniz için çok teşekkürler ellerinize sağlık
DeNiZKiZi Tarih: 15.01.2006 10:22
Ellerine saglik paylasimin icin cok tesekkurler
liamsi Tarih: 10.01.2006 00:21
Teşekkürler.Ellerine ,yüreğine sağlık.
refik Tarih: 03.01.2006 01:14
[COLOR=tomato]tarifleriniz için teşekkürler
ens_selman Tarih: 01.01.2006 14:26
paylaşım için teşekkürler
SU-PERISI Tarih: 01.01.2006 13:59
Güzel tariflerin için teşekkürler kardeşim ellerine sağlık