Avrupa basını 30.12.2005

Son güncelleme: 31.12.2005 21:04
  • noimage
    Chelsea boş durmuyor!
    Chelsea, Dinomova Moskova'da top koşturan 28 yaşındaki Maniche ile anlaştı. Maniche, Jose Mourinho'nun Ocak ayındaki transfer döneminin başlangıç transferi olarak gösterildi. İlk adım olarak sezon sonuna kadar kiralık kalacak olan Maniche'nin, sezon sonu 2 senelik sözleşmeye imza atması bekleniyor.

    Chelsea'de orta sahasının vazgeçilmezi olmaya başlayan Essien'nin Gana Milli takımı sebebiyle takımdan uzun bir süre ayrı kalmasıyla oluşan eksiklik Maniche ile kapatılmaya çalışılacak. Dinamo Moskova'yla Maniche konusunda imzaya kalan Chelsea, yeni yılda da transfer durmayacak gibi gözüküyor.

    Maniche Euro 2004'de Portekiz milli takımının orta alanında görev yapmıştı.

    Arjantinli Romagnoli S.Lizbon'da
    Portekiz Premier Ligi'nin güçlü takımlarından Sporting Lizbon'un, Arjantinli orta saha oyuncusu Leandro Romagnoli'yi transfer ettiği bildirildi.

    Portekiz Ligi takımlarından Sporting Lizbon'dan yapılan açıklamada, Meksika Ligi takımlarından Veracruz'da forma giyen 24 yaşındaki orta saha oyuncusu Leandro Romagnoli ile 18 aylık sözleşme imzalandığı açıklandı. Arjantinli oyuncu düzenlenen bir imza töreni ile basına tanıtıldı.
    Sporting Lizbon 18 takımlı Portekiz Premier Ligi'nde oynadığı 16 maç sonunda lider Porto'nun 7 puan gerisinde 4. sırada bulunuyor.

    Hooijdonk'un t.direktörü kovuldu
    Hollanda 1. Ligi takımlarından NAC Breda'da, Teknik Direktör Ton Lokhof'un son haftalarda alınan kötü sonuçların ardından görevine son verildiği bildirildi.

    Fenerbahçeli eski futbolcu Pierre Van Hooijdonk'un da forma giydiği Hollanda Ligi takımlarından NAC Breda'nın teknik direktörlük görevinden alınan Ton Lokhof, NAC Breda'nın eski futbolcularından ve 1996 yılında takımda teknik menajerlik ve yardımcı antrenörlükte yapmış bir isimdi. Lokhof 2003 yılından itibaren de takımın teknik direktörlüğü görevini yürütüyordu.

    NAC Breda, 18 takımlı Hollanda Ligi'nde, aldığı kötü sonuçlar sonucu 13. sıraya kadar geriledi. Düşme hattının birkaç sıra üstünde bulunan Breda ligde oynadığı 17 maçta 5 galibiyet 4 beraberlik ve 8 mağlubiyet aldı.


    Ve Eller İnter'de
    Trabzonspor, Brezilyalı oyuncusu Fabiano Eller'i ülkesinin İnternacional takımına kiralık olarak verdi. Kulüp genel müdürü Burak Gürdal, Brezilya'nın İnternacional Kulübü ile Fabiano Eller'in 1 yıllığına kiralık olarak verilmesi konusunda prensipte anlaştıklarını söyledi.


    B.Münih'te ilk hedef iç transfer
    Almanya 1. Futbol Ligi Bundesliga Şampiyonu Bayern Münih, iç transferde yıldız futbolcularını kaybetmemek için yoğun çaba harcıyor. Bayern Münih geçtiğimiz haftalarda sözleşme yenileyen Oliver Kahn ve Owen Hargreaves'ın ardından Fransız oyuncusu Willy Sagnol'u da sözleşmesini uzatması için ikna etmeye çalışıyor. Son Almanya Şampiyonu Bayern'de Genel Direktör Karl-Heinz Rummenigge kulübün resmi internet sitesinde yaptığı açıklamada, "Oyuncularımızla yeni yıldan önce sözleşme yenilemek istiyoruz. En az bizim kadar da oyuncularımızın mukavelelerini uzatmak istediklerini düşünüyorum. Sagnol ve Ze Roberto ile görüşmelerimiz devam ediyor. Bu futbolcularda Bayern'de kalacaklar" dedi. Alman futbolunun eski efsane futbolcularından Rummenigge, Real Madrid'e transferi gündemde olan Michael Ballack ile ilgili olarak da, "Ballack'ın nasıl bir karar almak istediğini bilmiyorum. Ballack'ın kalbinde Münih'te kalmak mı yoksa yeni bir takıma mı gitmek olduğunu anlayamıyorum. Fransız oyuncu Willy Sagnol ile de çok olumlu görüşmeler yaptık ve onu kalmaya ikna ettik" diye konuştu.

    Geçtiğimiz haftalarda Bayern'in ve Alman Milli Takımı'nın tecrübeli kalecisi Oliver Kahn takımıyla olan sözleşmesini 2008 yılına kadar uzattığını açıklamıştı.


    Sociedad'da Naybet sesleri
    İspanya La Liga takımlarından ve milli futbolcu Nihat Kahveci'nin de forma giydiği Real Sociedad'ın Premier Lig ekiplerinden Tottenham forması giyen Nurettin Naybet'le ilgilendiği bildirildi.

    Real Sociedad Sportif Direktörü Jose Bakero, Real Sociedad'ın Tottenham'ın Faslı savunma oyuncusu Nurettin Naybet ile ilgilendiğini doğrulayarak, "Kulübümüz tecrübeli bir defans oyuncusu arıyor. Bu da Faslı oyuncu Nurettin Naybet olabilir" dedi.

    Nurettin Naybet bu sezon Tottenham forması altında sadece 3 maça çıktı. Bu arada, Sociedad'ın transfer etmek istediği Naybet'le Katar Ligi takımlarının da ilgilendiği iddia edildi.
#30.12.2005 20:12 0 0 0
  • Ustat ellerine sağlık..
#30.12.2005 20:31 0 0 0
  • Haberlerin hepsi şaşırtıcı
    Haberler için saol ustam
#31.12.2005 21:04 0 0 0