Aynı evde aşk

Son güncelleme: 07.01.2006 13:35
  • Eşinizle ya da sevgilinizle en son ne zaman baş başa dışarı çıktınız? Eğer bu soruya "o kadar zaman oldu ki ne yaptığımızı bile hatırlamıyorum" bazı tavsiyelere ihtiyacınız var demektir.

    Her beraberliğin baş başa geçirilen eğlenceli zaman dilimleriyle beslendiğini belirten Marriage Fitness: 4 Steps to Building & Maintaining Phenomenal Love adlı kitabın yazarı Mort Fertel çiftlerin haftada bir kez baş başa vakit geçirmeleri gerektiğini söylüyor.

    Eğlenceli ve yaratıcı bir beraberlik için çiftlerin romantizm yaşamaları ve her hafta birbirileri için özel planlar yapmalarının gerekliliğini vurgulayan Fertel bu planlar çerçevesinde dikkat edilmesi gereken dört altın kuraldan bahsediyor.

    İlk çıkmaya başladığınızda neler yapardınız bunu son zamanlarda hiç düşündünüz mü?

    Üzerinden çok uzun zaman geçtiği için bazı eski alışkanlıklarınızı unutmuş, kendinizi hayatın rutin akışına bırakmış olabilirsiniz. Onunla ilk beraber olduğunuz günlerde yaşadığınız heyecanları tekrar canlandırmak ister misiniz? Cevabınız evetse o zaman tavsiyelerimize kulak verin:

    - Onunla dışarıda baş başa bir gece geçirmek bile ilişkinizde büyülü bir etki yaratacak bundan emin olabilirsiniz. O büyülü geceyi evinizin dışında, örneğin daha önce hiç gitmediğiniz bir gece klübünde geçirmeye ne dersiniz? Orada tüm rutinlerinizi unutarak birbirinizi yeniden keşfetme şansı yakalayabilirsiniz.

    - Baş başa geçireceğiniz çok zamanınız varsa o zaman bir filme gidebilir ve çıkışta da beraber güzel bir yemek yiyebilirsiniz. Fakat unutmayın ki birbiriniz için en güzel eğlence yine sizsiniz. Sohbet etmek, el ele dolaşmak ve güzel bir günün tadını çıkartmak için hiç de geç değil.
    -Haftada bir yapacağınız programa başkalarını çağırmamanızı tavsiye ediyoruz. Bu zaman dilimi sadece size özel. O yüzden haftanın stresinden kurtulmak ve sevdiğiniz insanla hoş vakit geçirmek için kullanacağınız bu zamanda yalnız olmaya gayret edin.

    - Beraber geçireceğiniz o akşamı belki sabaha kadar dışarıda geçireceksiniz. O bakımdan o gece için başka kimseye söz vermeyin. Atmosferinden hoşlanırsanız belki canlı müzik çalan bir barda geç saatlere kadar dans edip, daha sonra da geceyi salaş bir otel odasında noktalamak isteyebilirsiniz. Bu, yatak odası rutinlerinizin de dışına çıkmanıza ve muzır bir kaçamak yapmanıza da olanak sağlar.

    Evli çiftler için öneriler

    Eski günlerin coşkusunu yaşamak isteyen, o heyecanlı günlere geri dönmeyi hayal eden evli çiftlerin yukarıda anlattığımız türden kaçamakları yapmak için bazı ekstra olanaklara sahip olmaları gerekiyor. Örneğin dışarı çıkmayı planladığınız bir gece çocukları kime bırakacağınız problem yaratabilir. Bu tip problemleri çözmek için ilk yapmanız gereken şey güvenilir bir bebek bakıcısıyla anlaşmanız. Her hafta belli bir gün ve saatte evinize gelmesi için bebek bakıcısıyla anlaşırsanız eşinizle hayallerinizdeki gibi özgür ve heyecan dolu bir gece geçirebilirsiniz.

    Birlikte dışarı çıktığınızda bir alışveriş merkezine gidip farklı mağazalardan alışveriş yapıp eve dönüyorsanız o zaman birlikte vakit geçirmiş sayılmazsınız. Dolayısıyla beraber geçirdiğiniz zamanın ikinizin paylaşabileceği bir aktiviteyle süslenmesi bu sadece ikinize ayrılmış zaman diliminin amacına ulaşması açısından önemlidir. Aşkınızı canlandırmak ve birbirinizi yeniden keşfetmek için bir an önce plan yapmaya başlayın. İyi şanslar...
#03.01.2006 20:32 0 0 0
  • teşekkürler cadıkız
#03.01.2006 23:07 0 0 0
  • Bilgilerin icin cok tesekkürler cadikizcim
#07.01.2006 13:35 0 0 0