İşkembe Çorbası



Malzemeler:

600 gr. Koyun(veya dana )işkenbesi
2 kaşık un
5 diş sarımsak
1 limon kabuğu
1 limon suyu
2 çorba kaşığı margarin
2 kahve fincanı sirke
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
2 adet yumurta sarısı
1 fincan süt

Hazırlanması:

İşkenbe iyice yıkanır.İki avuç tuz ile her tarafı tuzlanır.1-2saat bekletilir.Sonra bıcakla kazınır bol ılık suda yıkayın.10-12 bardak kaynar suda 5-7 dakika kaynatın tekrar ılık suda yıkayın.
*Bir tencereye 16 bardak su ve içine koyun kemiği koyun, sarımsak, tuz, limon kabuğu yarım limon suyu ve temizlenmiş işkembeyi koyun orta ateşe pişirin. Su kaynayıncaya kadar tencerenin kapağını kapatmayıp, suyun üzerindeki köpükleri delikli kepçeyle alın. Köpükler kesilince tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte işkembe pişinceye kadar 5-6 saat kaynatın.
*Pişme süresi sonunda tencerede 8 bardak su kalır. İşkembeleri çıkartıp küçük parçalara doğrayın tenceredeki suyu süzün.Tencereye doğranmış işkenbeleri süzülmüş suyu içine ekleyin. ateşi kısın.10-15 dakika pişirin.
*Bir tencereye margarin koyun ve Ateşte eritin.
un katın ve devamlı 1-2 dakika karıştırın.Sıcak süt katın ateşten alın ılınınca Bu karışıma yumurta sarılarını ve biraz tuz atın ve yine karıştırın.İşkenbenin suyundan içine bir bardak kadar alıp tekrar karıştırın.İşkenbe çorbasının içine ekleyin hepsini karıştırın.
*Tereyağında kırmızıbiberi yakın.
* Sarımsakları soyup iyice dövün sirkeyle karıştırın.
*Çorbayı kaselere aldıktan sonra, üzerlerine yemek kaşığı ile biberli yağı gezdirin,sirkeli sarımsaklı sosu çorbaya ilave edin. sıcak servis yapın.



Not İşkenbe kaynarken değişik tat istiyorsanız içine havuç Atabilirsiniz.
*İşkenbenin çabuk pişmesi için düdüklüde pişirebilirsiniz.
*Hazır temizlenmiş işkenbe alırsanız yıkayıp direk kemik suyunda kaynatın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 8966
favori
like
share
liamsi Tarih: 21.03.2006 01:45
Emeğiniz için sonsuz teşekkürler.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 02:05
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
Turania Tarih: 12.02.2006 12:12
eline emeğine sağlık
SU-PERISI Tarih: 16.01.2006 23:28
eline emegine sağlık
refik Tarih: 07.01.2006 19:57
tarif için teşekkürler