ABD'li bilimadamları, koyu renkli ekmek yemenin kalp sağlığını koruduğunu ortaya çıkarttı. Araştırma ekibi, 70 yaşın üzerinde olan ve hayatı boyunca hiç kalp-damar rahatsızlığı geçirmemiş 3 bin 588 kişi üzerinde 9 yıl süren bir araştırma yaptı. Araştırmanın sonuçlarına göre, kalp ve damar hastalıkları riskinin günde 6.3 gram tahıl lifi tüketen kişilerde, günde 1.7 gramdan az tahıl lifi tüketen kişilere göre yüzde 21 oranında daha düşük olduğu saptandı. Bilimadamları, yemek yerken daha çok koyu renkli ekmeğin tercih edilmesi gerektiğine dikkat çekerken, sebze ve meyve liflerinin ise herhangi bir olumlu etkisinin tespit edilmediğine işaret etti.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 391
favori
like
share
tarkın Tarih: 27.01.2006 11:44
paylaşımın için sağol.
doktoruydu Tarih: 27.01.2006 11:04
teşekkürler


eline sağlık


refik Tarih: 08.01.2006 12:38
çok haklısın genelde kepekli olaraka tüketmede fayda vardır.
liamsi Tarih: 08.01.2006 01:37
Tşk.
XMaSteR Tarih: 06.01.2006 10:20
doğru söylüyosun arkdaşım...
teşekkürler paylaşımın için...
:3:
SU-PERISI Tarih: 06.01.2006 00:46
teşekkürler kardeşim saglıgımız için yemeliyiz
CADIKIZ Tarih: 05.01.2006 23:33
bende yiyom :85:
tesekkurler