Kek Malzemeleri:

200gr bitter çikolata
200gr tereyağı, küçük parçalara kesilmiş
1 yemek kaşığı granül kahve
85gr kekun
85gr un
1/4 tatlı kaşığı karbonat
200gr muscovado şeker*
200gr kahverengi şeker
25gr kakao
3 yumurta
5 yemek kaşığı buttermilk (yayık ayran) **

Krema Malzemeleri:

200gr bitter çikolata
284ml çiğ krema
2 yemek kaşığı kahverengi şeker

Hazırlanması:

1- 20cm'lik kek kalıbını yağlayın. Fırını 140C'ye ayarlayın. Çikolata parçalarını bir tavaya kırın. Tereyağı parçalarını ekleyin. Kahveyi 125ml soğuk su ile karıştırıp tavaya ilave edin. Kısık ateşte hepsi eriyene kadar karıştırın.
2- Bu arada unları, karbonatı, şekerleri ve kakaoyu bir kaba alıp elinizle karıştırın. Ayrı bir yerde yumurtaları çırpıp üzerlerine yayık ayranı ekleyin.
3- Eriyen çikolata ılınınca çikolata ve yumurta karışımlarını un karışımına ekleyin. Bu karışımı kalıba döküp yaklaşık 1 saat 25 dakika pişirin. (1 saatten sonra kontrol etmeye başlarsanız iyi olur.)
4- Kek soğurken kremayı hazırlayın. Çikolata parçalarını bir kaseye kırın, kremayı bir tavaya alın, şekeri ekleyip kaynama noktasına getirin. Ateşten alıp kasede çikolataların üzerine dökün. Çikolatalar eriyene kadar karıştırın. Keki 3 parçaya kesin. Az bir krema ile katları birbirine yapıştırın. Üzerini bir miktar krema ile kaplayın. Ayrıca hazırladığınız profiterolleri servisten hemen önce üzerine yerleştirip kalan kremayı üzerlerine dökün.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 519
favori
like
share
liamsi Tarih: 19.03.2006 01:32
:89:Teşekkürler ,ellerinize emeğinize sağlık. :89:
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 01:16
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
refik Tarih: 09.01.2006 14:46
casper haklısın harika olur.yapıp yiyelim
casper Tarih: 08.01.2006 14:09
harikaa olur herhalde uff bayıldım