Önemli Bir Gün.

Son güncelleme: 06.01.2006 15:09
  • Türk futbolunu 2.5 yıl boyunca kimin yöneteceği konusunda son dönemece girildi. Futbol Federasyonu'nda 19-20 Ocak tarihlerinde yapılacak seçimli genel kurulda başkanlığa aday isimler yavaş yavaş ortaya çıktı. Haluk Ulusoy'un önünde duran "federasyon başkanının üniversite mezunu olması" şartıyla ilgili son karar da Anayasa Mahkemesi'nce verildi. Haluk Ulusoy isterse aday olabilir. Seçimlerden önceki son adım ise bugün yapılacak olan Kulüpler Birliği toplantısı... Kulüpler bir araya gelerek tek bir isim konusunda da uzlaşmaya çalışacak. Birliğin 17 üyesinden 5'i tavrını netleştirdi. Diğer 12 kulübün üstünde anlaştığı isim seçime büyük avantajla girecek. Peki kulüpler federasyon başkanlığı seçimleri konusunda neler düşünüyor? Toplantı öncesinde kulüplerin nabzını yokladık...

    SAMSUN: BERMEK OLMASIN DA...
    F.Bahçe (Aziz Yıldırım): "Kesin bir adayımız yok. Kulüp olarak kimseyle görüşmedik. Bizimle görüşmek isteyen herkesi kulüp yönetimiyle birlikte ağırlar, şeffaf bir ortamda konuşuruz."

    G.Saray (Özhan Canaydın): Kulüpler Birliği Başkanı da olan Özhan Canaydın, bugün yapılacak toplantıda bir isim üzerinde anlaşmak için çalışacak. Öne çıkan isim Ayhan Bermek.

    Beşiktaş (Yıldırım Demirören): Haluk Ulusoy'u destekleyeceğini beyan etti. Ancak Haluk Ulusoy aday olmaz ve Mehmet Ali Yılmaz'ı desteklerse fikirleri değişebilir. Ancak içinde Hasan Doğan'ın da olduğu bir formüle sıcak bakmıyorlar.

    Trabzonspor (Nuri Albayrak): Adayları M. Ali Yılmaz... Ama "Ulusoy aday olur, Yılmaz Ulusoy lehine çekilirse, Trabzon'un adayı Ulusoy olur" diyenler yanılabilir. Tavırları değişebilir.

    Ankaragücü (Cemal Aydın): Kendisi aday. Ulusoy aday olursa, onun lehine çekilecek.

    Ankaraspor (Hilmi Gökçınar): "Kulüpler Birliği toplantısı çok önemli. Çünkü bütün başkan arkadaşlarım ortak bir adayda birleşmek istiyor. Bu isim yarın (bugün) çıkabilir. Ulusoy aday olursa bazı kulüpler üzerinde etkili olabilir."

    Ç. Rizespor (Ekrem Cengiz): "Kulüp olarak herkese eşit derecede yakınız. Hepsinin planını görmeliyiz. Haluk Ulusoy seçimlere girerse bu onun demokratik hakkı olur, biz de saygı duyarız."

    Denizlispor (Ali İpek): "Ortada netleşen bir tablo yok. Birlik ortak isim çıkarırsa uyarız."

    Diyarbakırspor (Abdullah Akyıl): "Şu an adayımızı belirlemedik. Gelişmelere göre hareket edip, bir karar vereceğiz."

    Gaziantepspor (Celal Doğan): "Kulüpler Birliği'nde toplanıp ortak bir aday çıkarmaya çalışacağız. Eğer ortak bir aday bulunmazsa G.Antep kulübü olarak kendimize en uygun kişiyi destekleyeceğiz. Şu an inceleme dönemindeyiz."

    Gençlerbirliği (İlhan Cavcav): Levent Bıçakcı devam etsin diyen tek başkan.

    Kayserispor (Recep Mamur): "Yapılacak Kulüpler Birliği toplantısı çok etkili olacak. Biz kulüp olarak ortak bir aday çıksın istiyoruz."

    K. Erciyesspor (Enver Kemaloğlu): "Kardeş takımımız Kayserispor ile yapacağımız toplantı, alacağımız kararda çok etkili olacak. Çünkü Kayseri ile birlikte 11 oyumuz var. Bu küçümsenmeyecek bir rakam. Şu anda bir isim belirlemedik. Birliğin toplantısı bizim için önemli."

    Konya (Ahmet Şan): "Haluk Ulusoy'un adaylığının netleşmesi ve yarın (bugün) yapılacak kulüpler toplantısı bizim için önemli. Yeni isim Türk futbolunu toparlayacak biri olmalı. Güven vermeli."

    V. Manisaspor (Haluk Çubukçu): "Canaydın'la yaptığımız son görüşmede ortak hareket etme kararı almıştık. Biz buna uymak istiyoruz."

    Malatyaspor (Hikmet Tanrıverdi): "Malatyaspor her zaman ortak hareket eden ve alınan kararlara saygı gösteren bir kulüp olmuştur. Birliğin alacağı ortak karara uyarız."

    Samsunspor (Adnan Ölmez): "Kulüp olarak tek aday istiyoruz. Ancak problemimiz olan Ayhan Bermek ismine karşıyız. Bu ismin adaylığını kesinlikle kabul etmeyiz. Kulüpler Birliği toplantısı sonrası kesin kararımızı vereceğiz."

    Sivasspor (Mecnun Otyakmaz): "Seçimlerde biz sadece Türk sporunu destekliyoruz. Hayırlısı ve iyisi hangisiyse o başkan olsun."
#06.01.2006 07:47 0 0 0
  • bence ulusoy olsun
#06.01.2006 12:18 0 0 0
  • bencede ulusoy
#06.01.2006 13:00 0 0 0
  • Tüm kulüplerin üzerinde anlaşabileceği bir aday olursa iyi olur
#06.01.2006 15:05 0 0 0
  • HayirLisi oLsun hangisi Türk FutboLuna Fayda sağLayacaksa o oLsun Ama Bencede Ulusoy Kazanir Gibi
#06.01.2006 15:09 0 0 0