Beş yeni film vizyonda

Son güncelleme: 23.04.2008 22:08
  • 6 Ocak haftasının merakla beklenen filmlerinden biri "Keloğlan Kara Prense Karşı". Tayfun Güneyer'in yönetmen koltuğuna oturduğu film, Mehmet Ali Erbil, Petek Dinçöz, Ahu Türkpençe, Özcan Deniz, Gazanfer Özcan ve Bülent Polat gibi pekçok ünlü ismi biraraya getiriyor.

    Hikâye, Keloğlan'ın (Mehmet Ali Erbil) “kel olduğu” gün başlar. Keloğlan, İyilikler Ülkesi'nin Prensesi Cankız'a (Petek Dinçöz) vurgundur. Cankız ise kötülerin yaşadığı komşu ülke Vandamlar Krallığı'nın Prensi Kara Prens (Özcan Deniz) ile ilgilenmektedir...

    Yıllar sonra geri dönen "Hababam Sınıfı", "Merhaba" dedi önce, sonra bir türlü uslanmayan sınıfımız "Hababam Sınıfı Askerde" olarak karşımıza çıktı. Sinema salonlarına milyonlarca izleyiciyi toplayan haylaz sınıf Deli Bedri'yle amansız mücadelelerine bu kez "Hababam Sınıfı Üç Buçuk"la devam ediyor. Haftanın bir diğer filmi ise "Hababam Üç Buçuk". Ferdi Eğilmez'in yönettiği filmde M. Ali Erbil, Seda Sayan, Kibariye, Şafak Sezer, Memet Ali Alabora ve Peker Açıkalın rol alıyor.

    Danimarka-İzlanda ortak yapımı bir komedi filmi olan "Tutunamayanlar" (Voksne Mennesker) haftanın filmlerinden. "Tutunamayanlar", yönetmen Dagur Kári'nin bütün bildik öğelerini içeriyor. Film; eğlenceli diyaloglar, alışılmadık bir mizah anlayışı ve bütün bunların yanında kahramanlarının duygusal dünyalarının derinlemesine bir incelemesi.

    Fantastik film türünün başarılı bir örneği olan "Oyun Bitti" (Spy Kids 3-D: Game Over) 6 Ocak haftasının vizyon flmlerinden. Ünlü yönetmen Robert Rodriguez imzalı film, usta oyuncuları beyaz perdeye taşımış; Antonio Banderas, Carla Gugino, Alexa Vega, Daryl Sabara, Salma Hayek, Sylvester Stallone, Steve Buscemi, George Clooney... Yönetmen Robert Rodriguez, aile eğlencesi türündeki filmlere yepyeni bir boyut katıyor: 3. boyut. “Spy Kids 3-D: Game Over”, son dijital teknolojiyi kullanarak yarattığı üç boyutlu görüntüyü “Spy Kids”te oluşturarak her yaş grubundan izleyiciyi perdedeki heyecana ortak olmaya davet ediyor. “'Spy Kids 3-D' ilk iki filmden tamamen farklı” diyor Rodriguez.

    Haftanın son filmi ise Londra ve Meksika City'de çekilmiş, sinema tarihinin ilk İngiltere-Meksika ortak yapımı filmi; "Dolunay". Jorge Ramírez Suárez imzalı filmde Bruno Bichir, Lorraine Pilkington ve Jesús Ochoa rol alıyor.


    noimage
    Keloğlan Kara Prense Karşı
    Türü: Komedi
    Ülke: Türkiye
    Süresi ve yapım yılı: 0 / 2005
    Vizyon tarihi: 06.01.2006

    Hikâye, Keloğlan’ın (Mehmet Ali Erbil) “kel olduğu” gün başlar. Keloğlan, İyilikler Ülkesi’nin Prensesi Cankız’a (Petek Dinçöz) vurgundur. Cankız ise kötülerin yaşadığı komşu ülke Vandamlar Krallığı’nın Prensi Kara Prens (Özcan Deniz) ile ilgilenmektedir.

    Yönetmen: Tayfun Güneyer
    Oyuncular: Mehmet Ali Erbil, Petek Dinçöz, Ahu Türkpençe, Özcan Deniz, Gazanfer Özcan, Bülent Polat
    Senaryo: Tayfun Güneyer
    Müzik: Rahman Altın

    İyilikler Ülkesi’nin Padişahı (Gazanfer Özcan) ve Sultanı (Ayşen Gruda) biricik kızları Cankız’ın Keloğlanla evlenmesini istemekte ancak bu evliliğe yanaşmayan kızlarını da kıramamaktadırlar. Padişah, son bir yıl içinde Keloğlan ile yakın arkadaşı Cankuşoğlan’a, (Bülent Polat) göldeki dev yılanı yakalayıp derisini soymaktan tutun da, ormandaki on kaplanın tırnaklarını kesip getirmeye kadar çeşitli görevler vermiş; Keloğlan da Cankız aşkına bu görevleri başarıyla yerine getirmiştir. Ancak, Cankız, her defasında mızıkçılık yapıp Keloğlan’la evlenmekten kurtulmuştur. Padişah, bu kez Keloğlan ve Cankuşoğlan’dan acımasız devin belindeki altın kemeri alıp getirmesini ister.

    Aşkı uğruna yeni bir maceraya daha atılan Keloğlan, Cankuşoğlan ve eşeği Katıroğlan’la yola koyulur. Keloğlan’a delicesine aşık olan ancak aşkına karşılık bulamayan komşu kızı Balkız, (Ahu Türkpençe) ise erkek kılığına girerek onların peşine takılır. Keloğlan, Cankuşoğlan ve Tüysüzoğlan (Ahu Türkpençe), masal dünyasının çeşitli kahramanlarıyla karşılaştıkları yolculuklarında maceradan maceraya atılırlar.

    Hayattaki en büyük isteği “sonunda kötülerin kazanacağı bir masalın başkahramanı olmak ve o masalın adının kötü karakterin adıyla anılması” olan Kara Prens ise muhafızı Kıl Bill (Hakan Bilgin) ile Keloğlan’ın başarılı olmasını engellemeye çalışır.

    noimage
    Hababam Üç Buçuk
    Türü: Komedi
    Ülke: Türkiye
    Süresi ve yapım yılı: 100 / 2005
    Vizyon tarihi: 06.01.2006

    Yıllar sonra geri dönen "Hababam Sınıfı", "Merhaba" dedi önce, sonra bir türlü uslanmayan sınıfımız "Hababam Sınıfı Askerde" olarak karşımıza çıktı. Sinema salonlarına milyonlarca izleyiciyi toplayan haylaz sınıf Deli Bedri'yle amansız mücadelelerine bu kez "Hababam Sınıfı Üç Buçuk"la devam ediyor.

    Yönetmen: Ferdi Eğilmez
    Oyuncular: M. Ali Erbil, Seda Sayan, Kibariye, Şafak Sezer, Memet Ali Alabora, Peker Açıkalın, Cengiz Küçükayvaz, Melih Ekener, Seçkin Periler, Sümer Tilmaç
    Senaryo: Kemal Kenan Ergen

    Yılların eskitemediği efsane serinin bu bölümünde, okul müdürü Deli Bedri süpriz bir evlilik kararı alır ve yeni eşi Deli Bedriye ve üvey oğluyla birlikte okula taşınır. Hababam Sınıfı önceleri kendi taraflarında zannettiği Deli Bedriye’nin aslında dişli bir düşman olduğunu kısa zamanda anlayacaktır. Hababam Sınıfı’ndan kurtulmaya ant içen Deli Bedri, karısı ve üvey oğlunun yardımıyla Hababam Sınıfı’na yeni bir savaş açar...


    noimage
    Tutunamayanlar
    Voksne Mennesker

    Türü: Komedi
    Ülke: Danimarka-İzlanda
    Süresi ve yapım yılı: 106 / 2005
    Vizyon tarihi: 06.01.2006

    "Tutunamayanlar", Dagur Kári’nin bütün bildik öğelerini içeriyor: Eğlenceli diyaloglar, alışılmadık bir mizah anlayışı ve bütün bunların yanında kahramanlarının duygusal dünyalarının derinlemesine bir incelemesi.

    Yönetmen: Dagur Kári
    Oyuncular: Mikael Bertelsen, Michelle Bjørn-Andersen, Nicolas Bro
    Senaryo: Dagur Kári, Rune Schjøtt
    Görüntü Yönetmeni: Manuel Alberto Claro
    Kurgu: Daniel Dencik
    Yapımcılar: Birgitte Skov, Morten Kaufmann

    Filmin müziklerini, "Buzdan Hayaller"in de müziklerini yapan Dagur Kári’nin kendi grubu slowblow bestelemiş. Cannes Film Festivali’nin "Belirli Bir Bakış" bölümünde gösterilen "Tutunamayanlar", sorumsuz grafiti sanatçısı Daniel, en az onun kadar umursamaz Franc adında bir kız, "Dede" yani Roger, uykusuzluk çeken bir yargıç ve küçük bir Fiat 500 hakkında bir öykü. "Albino Noi" / "Buzdan Hayaller" filminin yönetmeni Dagur Kári'den, kalıpların dışına çıkanları anlatan, dramatik öğeler de içeren hafif bir aşk hikâyesi ve alışılmışın dışında bir komedi. Franc ve Daniel, sorumluluktan ve bağlanmaktan alabildiğine kaçar, Dede ise bütün kurallara uymak ister; bir yargıç, Daniel’i duvarlara yazı yazmaktan suçlu bulur ama adliyeden çıkar çıkmaz, işini, ailesini, her şeyi geride bırakmaya karar verir.
#06.01.2006 14:46 0 0 0
  • noimage
    Oyun Bitti
    Spy Kids 3-D: Game Over

    Türü: Fantastik
    Ülke: ABD
    Süresi ve yapım yılı: 84 / 2003
    Yönetmen: Robert Rodriguez

    Oyuncular: Antonio Banderas
    Sylvester Stallone
    George Clooney

    Vizyon tarihi: 06.01.2006

    Yönetmen Robert Rodriguez, aile eğlencesi türündeki filmlere yepyeni bir boyut katıyor: 3. boyut. “Spy Kids 3-D: Game Over”, son dijital teknolojiyi kullanarak yarattığı üç boyutlu görüntüyü “Spy Kids”te oluşturarak her yaş grubundan izleyiciyi perdedeki heyecana ortak olmaya davet ediyor. “’Spy Kids 3-D’ ilk iki filmden tamamen farklı” diyor Rodriguez.

    Yönetmen: Robert Rodriguez
    Oyuncular: Antonio Banderas, Carla Gugino, Alexa Vega, Daryl Sabara, Salma Hayek, Sylvester Stallone, Steve Buscemi, George Clooney
    Senaryo: Robert Rodriguez
    Müzik: Rebecca Rodriguez, Robert Rodriguez
    Görüntü Yönetmeni: Vince Pace, Robert Rodriguez

    Küçük ajanlar Juni ve Carmen Cortez en akıl uçurucu görevlerine çıkarak korkutucu grafikleri ve yaratıkları ile onları yenmek için dizayn edilmiş ve gerçeğe dönüşen bir 3-D video oyunundaki yolculuklarına çıkıyorlar. Rodriguez şöyle açıklıyor, “’Çılgın Çocuklar’ dijital animasyon dünyasına çekildikleri için bu bize, heyecan ve gerilim çıtasını yükseltme şansı veriyor. Mizah, cesaret, aile bağları, heyecan ve şimşek hızındaki refleksler; ‘Çılgın Çocuklar’ her bölümü onları daha da zorlayan bir oyunun içindeler. Buna dünyayı güç düşkünü kötülerden dünyayı kurtarmak için, yol savaşçıları ile yarışmak, kaynayan lâvların üstünde sörf yapmak da dahil.


    noimage
    Dolunay

    Türü: Macera
    Ülke: İngiltere - Meksika
    Süresi ve yapım yılı: 112 / 2004
    Vizyon tarihi: 06.01.2006
    Londra ve Meksika City'de çekilmiş, sinema tarihinin ilk İngiltere-Meksika ortak yapımı filmi...

    Yönetmen: Jorge Ramírez Suárez
    Senaryo: Jorge Ramírez Suárez
    Görüntü Yönetmeni: Luis David Sansans
    Kurgu: Alex Rodríguez
    Yapımcılar: Greg Cruttwell, Phil Hunt, Jorge Ramírez Suárez
    Oyuncular: Bruno Bichir, Lorraine Pilkington, Jesús Ochoa

    Antonio ve Julie iyiden iyiye keyfi şiddet uygulamalarının polis tarafından kullanımının meşrulaştığı, adaletsizliğin kolgezdiği bir dünya düzeninde kendilerini bu ortamdan koruyan bir aile yaratmak isterler. Yaptıkları çocuktan sonra bu üst-orta sınıf hayat standartlarını daha sıkı korumak gerektiğine karar vermişlerdir. Fakat yolsuzluk ve yozlaşmanın düzenin kendisi haline gelmiş olan bir yerde bunu başarmaları imkansızdır. Antonio ve Julie, kendilerini rakiplerine karşı yandaş polisleri sayesinde cinayetler düzenleyen politikacıların politik komplolarının ortasında ve adalet için savaşırken bulurlar.
#06.01.2006 14:51 0 0 0
  • Hababam Sınıfı Üç Buçuqa qittim qüsel bi film olmuş,,,
    Bilqiler için teşekkürler ustam
#07.01.2006 18:38 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler ellerine sağlık
#23.08.2007 06:52 0 0 0
#20.11.2007 16:38 0 0 0
  • teşekkürler
#04.04.2008 21:48 0 0 0
  • tşk
#04.04.2008 21:48 0 0 0
  • eyv
#23.04.2008 22:08 0 0 0