NBA haberleri

Son güncelleme: 08.01.2006 02:21
  • Iverson'ın milli aşkı kabardı!

    Philadelphia 76'ers'ın gardı Allen Iverson, 2006 Dünya Şampiyonası ve 2008 Olimpiyatlarında Amerikan Milli takımının formasını giymek istediğini belirtti. Çarşamba gecesi oynanan Phoenix Suns-Philadelphia 76'ers maçı öncesi Suns'ın başkanı ve ABD Basketbol Milli Takımının genel direktörü Jerry Colangelo ile bir görüşme yapan tecrübeli oyuncu, bu kararı almasında yatan etkenin altın madalya kazanmak olduğunu söyledi. Colangelo ise konuyla ilgili olarak şunları belirtti: Iverson altın madalya kazanmak istiyor. Bize geldi ve fikrini açıkça söyledi. Aramızda pozitif bir konuşma geçti. Milli Takımımızın bünyesinde bulunmaktan onur duyacağını dile getirdi.
    Konuyla ilgili konuşan Iverson da " 2004 Olimpiyat takımının bir parçasıydım. Bizden kaynaklanan hatalardan ötürü amacımız olan altın madalyaya ulaşamamıştık. Eğer Tanrı bana izin verirse, bu fırsatı tekrar denemek ve ülkem adına bu onuru yaşamak istiyorum" dedi. Umarız, Iverson2ın dileği gerçek olur ve eski Dream Team'in ruhunu bizi yaşatırlar.

    Bu arada Colangelo, Suns'ın başarılı iki oyuncusu Shawn Marion ve Amare Stoudemire'i da milli takıma davet etti.



    Yao'nun zamana ihtiyacı var!
    Houston Rockets'ın dev pivotu Yao Ming, 19 Aralık'taki baş parmağı ameliyatından sonra hafif antrenmanlara başladı. Yao'nun yaklaşık 2-3 hafta içinde salonlara döneceği konuşulanlar arasında. 18 Aralık 2005 gecesi Lakers'a karşı oynanan karşılaşmada takımındaki yerini alamayan dev oyuncu, yaklaşık iki haftadır takımını yalnız bırakmak zorunda kalmıştı. Yao'nun yokluğunda Houston 3-5'lik bir yüzde yakalarken, genç oyuncu konuyla ilgili olarak "Ameliyattan önce saha içinde de attığım her adımda acıyı hissediyordum. Bu acıyı dindirmek için sürekli ayağıma bant bağlamak zorundaydım. Bu da bana acı veriyordu" açıklamasını yaptı.


    Larry Hughes şoku!
    Cleveland'ın başarılı gardı Larry Hughes sağ işaret parmağının kırılması sonucu 6-8 hafta arası takımındaki yerini alamayacak. 26 yaşındaki oyuncu, sezon başında Cavs ile sözleşme imzalamış ve 16.2 sayı ve 3.9 yüzdelerini yakalamıştı. Konuyla ilgili konuşan Cavs Menajeri Danny Ferry "Bu sezon sakatlıklarla uğraşıyoruz. Larry'nin ameliyatı bu hafta sonunda gerçekleşecek. Bir an önce geri dönmesini bekliyoruz" dedi. Bu sakatlık sonucunda Damon Jones Cavs rotasyonunda, ilk beşte kendine yer buldu.

    Öte yandan Cleveland perşembe günü forvet Zendon Hamilton'ı serbest bıraktı.

    İstenmeyen adam Lenard!
    Denver Nuggets'ın veteran gardı Voshon Lenard, George Karl tarafından Denver rotasyonunda düşünülmüyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Karl" Vo'yu yakında takas etmeyi düşünüyoruz, hem kendisi hem bizim açımızdan umarım olumlu olur. Basketbol için yeterli özellikleri olan bir oyuncu. Ama ben onu kadromda düşünmediğim için, o da kendisine oynama fırsatı yaratamadığından takas olması iki taraf için de adil olacaktır" dedi. Lenard'ın tam bir profesyonel olduğunu da sözlerine ekleyen deneyimli koç "O bütünüyle iyi bir oyuncu ve gerçek bir profesyonel. Koçluk hayatım boyunca oyuncular ile ilgili bu tür kararları söylemekten gerçekten nefret etmişimdir ama bunlar bu işin bir parçası" açıklamasını yaptı. 1.93 boyundaki şutör gard geçen sezon 82 maçlık serinin 79'unu aşil tendonunun kopmasından dolayı kaçırmak zorunda kalmıştı. Bu sezon ise 12 maç takımında yer alan Lenard 8.3 sayı istatistiğini yakaladı.

    Penny çalışmalara başladı...
    New York Knicks'in yedek gardı Anfernee 'Penny' Hardaway, Houston'daki fiziksel terapistinin yanında hem dizini iyileştirirken hem de antrenmanlara başladı. Efsane koç John Lucas'la çalışmalarını sürdüren Hardaway tekrar takımındaki yerini almak için sabırsızlanıyor. Durumla ilgili konuşan tecrübeli gard "Kimse benden 21 yaşında gibi havalarda uçmamı beklemesin. Bir problem çıkmadan tedavimin tamamlanmasını istiyorum" dedi. John Lucas'da çalışmayla ilgili olarak "Ağrıları geçene kadar istediği herşeyi yapamayabilir. Ama onun başarabileceğine inanıyoruz. New York'a dönene kadar hazır olacaktır" şeklinde konuştu.
#06.01.2006 15:02 0 0 0
  • paylaşım için sağol
#08.01.2006 02:21 0 0 0