Sulubağ Köyü Silvan Diyarbakır

Son güncelleme: 01.03.2010 00:32
  • sulubağ köyü bilgileri - sulubağ köyü tanıtım - sulubağ köyü resimleri

    Sulubağ, Diyarbakır ilinin Silvan ilçesine bağlı bir köydür.

    Tarihçe

    Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.köyde daha önceleri kurtarıcı soyadlı aileler ve kahraman er aileleri ikamet ediyordu.şimdi kahramaner aileleri orda muhtar lık görevi yapmaktalar.köy tarihi olarak çok eski bir köy son yıllarda yolu asfaltlandı.gurup yolu olduğundan mini bir çevre yolu gibidir.insanları geçimini tamamen tarım ve hayvancılıkla sağlamaktadır.
    Kültür

    Köyün gelenek, görenek ve yemeklerigelenek ve göreneklerine bağlı bir köydür.diyarbakır yöresindeki tüm gelenek ve görenekler burda da geçerlidir.çok güzel yöresel oyun ve ezgileri vardır.yemek kültürleri fazla zengin sayılmaz.etli pilav ve güveçleri ile meşhurdurlar.son yıllarda seracılık yavaş yavaş gelişmektedir.gençlerinin spora ilgileri oldukça fazladır.
    Coğrafya

    Diyarbakır iline 60 km, Silvan ilçesine 26 km uzaklıktadır.silvan diyarbakır kara yoluna yol ayırımından köye 4 km dir.ulaşımı son yıllardaki asfaltlama ile kolay hale gelmiştir.şirin bir köydür.çevre düzenlemesi zayıftır.
    İklim

    Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir.
    Nüfus

    nufusu daha önce yoğundu.ama dışarıya göç verdi,son yıllarda huzur ortamı ile tekrar toparlanmaya başladı.
    Yıllara göre köy nüfus verileri
    2007
    2000 566
    1997 2115
    Ekonomi

    Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.son yıllarda seracılık yavaş yavaş gelişmektedir.
    Altyapı bilgileri
    Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. köyde futbaol da birincidir ve gecenyıl şampiyon oldular.

    kaynak
    yerel net
    vikipedi - özgür ansiklopedi

    köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz
#01.03.2010 00:32 0 0 0