[COLOR=orangered]PATATESİN besleyici maddelerinin çoğunluğunun, kabuğunun hemen altında veya yakınında olduğunu belirten bilimadamları, bu nedenle patatesin, kül veya buharda pişirildikten sonra soyulması gerektiğini vurguluyor. Patatesin mutlaka salata veya soğanla yenilmesi gerektiğini ifade eden uzmanlar, yağda kızarmış olarak yenilmezse kilo aldırmadığını, şişmanlar ve şeker hastaları için iyi bir gıda olduğunu bildiriyor. Şeker hastalarının, ekmek yerine bol patates yiyebileceğini söyleyen uzmanlar, ancak potasyumun zayi olmaması için, patateslerin külde veya çift tabanlı tencerede pişirilmesi gerektiğini söylüyor. Uzmanlara göre, patatesin yaklaşık yüzde 20'si karbonhidrat ve kalori değeri oldukça düşük. Bol B vitaminleri, C vitamini, protein, kalsiyum, demir ve fazla miktarda potasyum içeriyor.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1087
favori
like
share
ECE_06 Tarih: 05.02.2006 20:54
Benim gibi kilo almak korkusu taşıyanlar için değil ama diabet hastaları için sevindirici bir besin bu nu diabet hastası arkadaşlarıma önereceğim teşekkürler casper :36:
nazar boncuğu Tarih: 05.02.2006 14:40
benım bildıgım patates karbonhıdratca cok zengın....

ılgınc...

tesekkurler
DİDEM Tarih: 01.02.2006 19:54
ilginç ama patateste bol miktarda nişasta var.
FadiK Tarih: 11.01.2006 22:02
Bilgilerin icin cok tesekkürler caspercim