Boşaltım Sistemi, Duyu Organlarımız, Besinler İle İlgili Test Soruları - Boşaltım Sistemi İle İlgili Test Soruları - Duyu Organlarımız İle İlgili Test Soruları - Besinler İle İlgili Test Soruları

S-1-Aşağıdakilerden hangisi boşaltım sistemi ile ilgili bir hastalık değildir?
A)Nefrit B)Zatürre C)Böbrek yetmezliği D)Üremi

S-2-Aşağıdakilerden hangisi derinin görevi değildir?
A)Vücut ısısını korumak
B)İç organları zararlı ışınlara karşı korumak
C)Solunuma yardımcı olmak
D)Besin taşımak


S-3-Gözün kısımları ve görevleri ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A)Kornea-Işığın kırılması
B)İris-Işığın kırılması
C)Gözbebeği-Işığın göze girişi
D)Retina-Görüntünün oluşmaması


S-4-Aşağıda verilen kemiklerden hangileri uzun kemikler grubuna girer?
I-Uyluk kemiği II-Pazı kemiği III-Omur kemiği IV-Kürek kemiği
A)Yalnız I B)I ve II C)I ve IV D)I,II ve IV

S-5-Kök,gövde ve dal uçlarında bulunan ve bitkinin yaşamı boyunca bölünme özelliğini koruyan doku hangisidir?
A)Sürgen doku B)Koruyucu doku C)İletim doku D)Değişmez doku

S-6-Diyaliz makinesi hangi tür hastalığın tedavisinde kullanılır?
A) Renk körlüğü B) Kanser C) Kalp krizi D) Böbrek yetmezliği

S-7Çocukluktan ergenliğe geçişte aşağıdakilerden hangisi görülmez?
A) Saçların ağarması B) Boy uzaması C)Organların gelişmesi D)Yüzde sivilceler çıkabilir

S-8)


Şekildeki devrede potansiyel farkı kaç volt olur ?
A) 1,5 B)24 C)36 D)60

S-9)Aşağıdaki besinlerden hangileri sindirim sisteminde parçalanmadan kana geçer?
A)Proteinler ve madensel tuzlar
B)Karbonhidratlar ve yağlar
C)Proteinler ve vitaminler
D)Madensel tuzlar ve vitaminler


S-10)Aşağıdaki davranışlardan hangisi insanda kalıtsal refleks örneği olamaz?
A)Parlak ışıkta göz bebeğinin küçülmesi B)Bir bebeğin meme emmesi
C)Limon görünce ağzın sulanması D)İğne battığında ayağını çekmek



CEVAPLAR:
1-B 2-D 3-B 4-A 5-A 6-D 7-C 8-B 9-D 10-C

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2943
favori
like
share
armita Tarih: 21.12.2010 21:49
nbvn

yha öğretmen bizden performan ödevi istedi kısa zamanım var 2 gün desek ii olur bende dergi yapıcam ne koyabilirm .... Biliyorum aslında ama ne varsaki nette yok...d yarımcı olursanız sevinirim kONU:=DUYU ORGANLARIMIZ arkadaşlar:d

ya : helpp
ercepKıRa Tarih: 07.10.2010 17:55
:20:
sie go tu pleaS